Kezdőlap » Karácsony » Hogyan lehet tartós a karácsonyfánk?

Hogyan lehet tartós a karácsonyfánk?

Valószínűleg karácsony közeledtével az egyik legnagyobb kérdés a fenyőfa beszerzésének problémája. Legtöbben elmennek az egyik közeli utcai árushoz, ott kiválasztanak egy pofás fát a körülményeiknek megfelelő méretben, behálózzák, hazaviszik, és szenteste „bevetésre kerül”. És talán mindenki úgy van vele, hogy ha már több ezer forintot költött a fára, legalább hadd gyönyörködjön benne sokáig, Vízkeresztig minimum, vagy még tovább. Ez azt jelenti, hogy ne száradjanak el az ágai idő előtt, hogy nem hulljanak róla marékszám a tüskék már pár nap után.

Van egy módszer, amivel folyamatosan életben lehet tartani a fát: a fatörzs csonkjából le kell vágni egy kis darabot, vagyis még jobban meg kell rövidíteni, majd azonnal egy vödör vizet tenni alá, hogy felszívja a nedvességet. Egy frissen vágott fa több litert is fel tud szívni, így folyamatosan pótolni kell a folyadékot.
Viszont ha a legtartósabb módszert szeretnénk, akkor vásároljunk műfenyőt. Ennek előnye az, hogy elég egyszer megvenni, és minden évben előkapni a garázsból, tárolóból, pincéből, és már díszíthetjük is, nem kell minden évben pár ezer forintot kiadni egy egykor volt élő fára, amit utána úgyis kidobásra ítélünk. A nagyobb áruházakban, barkácsboltokban beszerezhető, többféle méretben és színben kapható. Néhány egész extrém változata is van, mert akár rózsaszínt és hófehéret is választhatunk. A hátránya viszont, hogy nagyon mű, természetellenes hatást kelt. Persze vannak egész élethű darabok, de nem árasztják a gyantás fenyő illatot, ami fokozza a karácsonyi hangulatot.
De mindenki ízlés szerint dönthet emellett is. Van egész kicsi, asztalra helyezhető példányok, amik szintén mű fenyők, és eleve fel vannak kisebb díszekkel ékesítve. Ez azoknak ajánlott, akik kis lakásban élnek, nem lenne hely nagyobbnak, esetleg egyedül laknak, és felesleges lenne „rendes” nagy fát beszerezni. De azt is el tudom képzelni, hogy egy házba több fát is állítanak, mondjuk egy nagy központi fenyőt a nappaliban, de egy ilyen kisebbet – csak a karácsonyi hangulat fokozása érdekében – elhelyeznek az emeleten, vagy ki-ki a saját hálószobájában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük