Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan lehet meg nem hirdetett állásokat megpályázni?

Hogyan lehet meg nem hirdetett állásokat megpályázni?

Szinte már közhely, de tény, hogy a megüresedett állások jó része soha nem lesz meghirdetve a nyílt piacon. Mert betöltik belső emberekkel, ismerős ismerősével, vagy a HR rendszerébe már korábban felvett önéletrajzok között válogatnak először, stb. Mit tehetünk, hogy megtaláljuk ezeket a lehetőséget, illetve, hogy a lehetőség találjon ránk?
Először is, nem szabad kizárólag az álláshirdetésekre hagyatkoznunk. Híreszteljük el a barátok, ismerősök, családtagok között, hogy állást keresünk – ebben a helyzetben nem szabad szégyenlősködni.
Legyen egy preferencia sorrendünk. Nem azt kell figyelembe venni (az esetek többségében), hogy hol szeretnénk dolgozni, hanem hogy elsősorban hol. Vegyük elő ezeket a cégeket vagy szervezeteket, és küldjünk nekik önéletrajzot olyan kísérőlevéllel, amelyből kitűnik, hogy a meglévő vagy következő üresedésükre számítva már most felajánljuk magunkat, mint a lehető legjobb választást. Egy hét múlva akár lehet is telefonon érdeklődni, hogy megkapták-e, van-e lehetőség valamire. Ha úgy tűnik, nincs semmi kilátásban, akkor sem kell elkeseredni, mert már ott van helyben az önéletrajz, ha HR-osztálya is van a cégnek, akkor kifejezetten adatbázisban. Ekkor érdemes elővenni az összes többi lehetőséget, és folyamatosan kiterjeszteni a keresés körét téma és terület szerint is. Egy kezdő jogász például nemcsak ügyvédi irodában helyezkedhet el, hanem közjegyzői, végrehajtói irodában is, bíróságoknál, földhivataloknál, polgármesteri hivatalokban, járási hivatalokban, egyéb közigazgatási szerveknél. Ha inkább a versenyszféra érdekel, akkor vállalatok, bankok jogi osztályain. A legtöbb képesítés esetében lehet találni ilyen és hasonló, az eredeti célunkhoz kisebb-nagyobb mértékben kapcsolódó lehetőségeket találni. Ezt mindig figyelembe kell venni, mint egy eszközt az elsődleges céljaink eléréséhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük