Kezdőlap » Családi élet » Hogyan lehet egy nő egyszerre szerető társa párjának és gondoskodó anyja gyermekeinek?

Hogyan lehet egy nő egyszerre szerető társa párjának és gondoskodó anyja gyermekeinek?

Amikor még csak tervezzük a gyermekvállalást és párunkkal összebújva elbeszélgetünk arról, mit hogyan fogunk csinálni, fel sem merül annak gondolata, hogy ez mennyire nehéz lesz. Amikor a pocakunkban van a kisbabánk és boldogan várjuk a megszületését közösen tervezzük, ki milyen szerepet fog vállalni a kicsi születése után.
Miután megszületik gyermekünk és a kórházból hazaérve egyedül maradunk vele, már elkezdődik a félelmek és aggodalmak sorozata amit eddig is magunkban hordoztunk, de a helyzet ezeket felerősíti. Sok apa már ilyenkor tehetetlennek érzi magát, hisz a kisbabának, táplálása miatt elsődlegesen az édesanyjára van szüksége. Az anyukát lefoglalja a gyermek körüli aggódás, evett e eleget, miért sír, fáj e valamije, míg az apuka az ő igényeivel háttérbe szorul. Ez egy teljesen normális folyamat, viszont sokan már ekkor elkezdenek eltávolodni egymástól, főleg ha az édesapa egy érzelmeit nem kimutató, befelé forduló típus. A gondolatait nem osztja meg párjával ezáltal az általa vélt problémákról sem tudnak beszélni, miközben az édesanyát a gyermek körüli teendők maximálisan lefárasztják és ő is érzelmileg labilissá válik. Nehéz időszak az első pár hónap, de kölcsönös egymásra figyeléssel túljuthatunk ezen.
A későbbi időszakban nagyon fontos, hogy az édesanya az anyaszerep mellett társként, partnerként is részt vegyen a mindennapokban. A kommunikáció hiányával, a sérelmek felgyülemlésével egyre nagyobb lesz a párok között az az űr, amit később már nehéz befoltozni.
Az anya, legyen nő! A gyermek mellett is legyen ápolt, apró figyelmességgel éreztesse párjával, hogy fontos neki. Szervezzenek minél több közös programot és néha hagyják gyermeküket egy megbízható személy felügyeletére miközben pár órára kettesben lehetnek. Egy romantikus vacsora, egy kiadós séta miközben fogják egymás kezét, éreztetik egymással, hogy fontos a másik. Mert nem szabad elfelejteni, hogy a gyermek a pár szerelméből született!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük