Kezdőlap » Hobbi » Hogyan legyünk alkotók?

Hogyan legyünk alkotók?

Alkotni jó! S alkotni kell!

Mindenkiben lakozik egy művész. Valaki már gyerekkorától tudja, hogy miben tehetséges, vagy van valami hobbija, melyben az alkotási vágyát kiélheti. Ők szerencsések, mert kedvenc tevékenységük kikapcsolja, megnyugtatja, vagy épp felpörgeti őket.

De mi a helyzet azokkal, akiknek a körülményeik vagy a lehetőségeik miatt felnőtt korukra sem bontakozott ki, hogy miben tehetségesek?
Nos, véleményem szerint soha nem késő elkezdeni az alkotást!

Kezdetnek talán az is megteszi, ha leülünk és feltesszük magunknak az alábbi kérdéseket: Mit szeretek csinálni? Mit szerettem csinálni/játszani gyerekkoromban? Miért nem szerettem az iskolai rajz- ének- vagy technika órát? (Talán elvette az önbizalmam, pedig szerettem rajzolni?) Kiket irigyelek? Ők miben ügyesek?

Ha már egy kép kialakult arról, hogy ki mit szeret csinálni, vagy milyen dolgokat lehetne kipróbálni, akkor már kezdődhet is az alkotás!
Ha sütni – főzni szeretsz, készíts egyéni receptet, különleges díszítést vagy saját készítésű tortát családi rendezvényekre.

Ha rajzolni – festeni szeretsz, ülj ki a szabadba egy füzettel vagy rajzolj egyedi falmatricát. Esetleg fesd át egy-két megunt bútorodat. Vagy ajándékba egy selyemkendőt valakinek?
Ha a gyöngyfűzéshez, faragáshoz, gyurmázáshoz, varráshoz vagy egyéb kézműves tevékenységhez van kedved, fogj hozzá! A kreatív boltok tele vannak alapanyagokkal, ötletekkel, de otthon is biztos akad valami, amit felhasználhatsz. Nem kell egyszerre nagy dolgokra gondolni! Készíts egyedi lakásdekorációt, vagy alkoss egy sajátos sziklakertet. Írj egy verset, vagy ragassz várat a gyerekednek a kidobásra szánt papírdobozokból.
Nem baj, ha elsőre nem sikerül! Az se zavarjon, ha a család nem érti mi ütött beléd! Talán még meg is mosolyognak…
Ne zavarjon! Te, csak alkoss valami újat!

Alkotni jó! Pihentet, kikapcsol és nem utolsó sorban sikerélményt ad. Emellett jókedvre derít, s ezt környezeted is bizonyára értékeli. Hát ha még kapnak is a frissen készült alkotásokból….!!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük