Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan legyen szebb a körmünk?

Hogyan legyen szebb a körmünk?

Biztosan sokan vagyunk egy véleményen azzal kapcsolatban, hogy egy nőnek egyáltalán nem egyszerű dolog mindig szépen rendben tartani a körmeit. Hiába manikűrözzük ki azokat, ha sokat nyúlunk vízbe (mosogatás, felmosás…stb.), főzünk (gondoljunk csak a zöldségpucolásra), takarítunk. Arról nem is beszélve, hogy sokszor nincs is időnk rendbe tenni körmeinket, annyi más fontosabb elfoglaltságunk van. Ilyenkor aztán az összes körmünk letörik, akkor már nincs mit reszelgetnünk, meg kell várnunk, amíg újra megnő. Ez alatt az idő alatt nem igazán szép és esztétikus a kezünk.

Amikor ezt megunja az ember, akkor jöhet a műköröm Az első kérdés, ha a műköröm mellett döntünk, hogy hová menjünk ezt elkészíttetni. Ma már szinte minden fodrászüzletben találhatunk műkörmöst, nem beszélve a komolyabb szépségszalonokról. Mivel az ember a fodrászához már ismerősként megy, adódik, hogy az ott dolgozó műkörömépítőhöz jelentkezzen be. Az első alkalom után kiderül, hogy bizony egyáltalán nem mindegy, hogy az ember milyen szakembert talál.

Amíg nem találkozunk ezzel a kérdéssel közelebbről, bizonyára nem is gondolnánk, hogy a műkörmös szakma nem is olyan egyszerű foglalkozás. Szükséges hozzá kémiai ismeret, kézügyesség, és folyamatos képzés, hiszen a műköröm divat is folyamatosan változik. Én csak nem rég tudtam meg, hogy az első műkörmöt 1970-ben készítették, amalgámból, amit fogtömésre használtak. Azóta már több generációja is kialakult a műkörömnek.

Először a tip-es fajtát alkalmazták, itt egy műanyagpótlást ragasztottak a köröm felső harmadához. Azután ezt összecsiszolták a körömmel, majd több réteg zselével vonták be, majd megszárították UV lámpa alatt. Ma már inkább a műkörömépítés a megszokott, itt a saját körmöt formára reszelik, és egy sablon segítségével teszik fel a műköröm anyagát, ami most már leginkább a kétkomponensű-porcelán. Ez levegő megköt, ezután eltávolítják a sablont, és utána készítik el a lakkozást, díszítést. Ehhez manapság zselét, csillámokat használnak, itt igazából csak a műkörmös fantáziája és ügyessége szab határt. Természetesen a műkörmöket is folyamatosan ápolni kell, hiszen egy félig lenőtt műköröm nagyon ápolatlan látványt nyújt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük