Kezdőlap » Otthon biztonság » Hogyan legyen mindig tiszta a fürdőszoba?

Hogyan legyen mindig tiszta a fürdőszoba?

A fürdőszoba a lakás azon része, amely szinte egész nap használatban van és folyamatos takarítást is igényel ezért, ez nem azt jelenti, hogy mindenki után fussunk és fertőtlenítsünk, de ha felkelünk előzzünk meg mindenki, hogy bejussunk a fürdőbe és végezzük el a gyors takarítást vagy este várjuk meg hogy mindenki elvégezze a dolgát és utána rendezzük el a takarítási teendőinket.

Érdemes először a szennyest bepakolni a mosógépbe, beindítani lehet később is mikor már mindennel végeztünk vagy akár másnap reggel, addig nem fog semmi baja lenni a ruháknak. Utána pókhálózzunk körbe, közben érdemes kinyitni az ablakot, hogy a párás levegő, ami fürdés közben a levegőbe került kicserélődjön frissre. Ha kész a pókhálózás akkor seperjünk fel. Ha ezzel megvagyunk akkor kezdetét veheti a kád, a csempe, a mosdókagyló takarítása is. Ha a wc a fürdő helyiségében található, akkor azt hagyjuk a legvégére, hisz az ott található baktériumokat így könnyen széthordhatjuk a fürdő minden egyes pontján. Használjunk külön gumikesztyűt a wc.hez és egy másikat a fürdő minden többi részére. Ha a káddal a mosdóval és a csempével végeztünk a fogkeféket mossuk át forró vízzel és várjuk meg míg teljesen megszáradnak és csak utána tegyük el őket, ugyanezt alkalmazzuk a fürdőszivacsokkal is. Ha vizesen tesszük el őket lehetőséget adunk a kórokozók megtelepedésében. Fürdőszivacsot érdemes egy hónapban legalább egyszer cserélni.

Ha ezzel is megvagyunk akkor mossunk jó alaposan bő vízzel fel, melyhez mindig használjunk megfelelő fertőtlenítő szert.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan takarítsuk megfelelően az előszobát?

A takarítás nagyon fontos az otthon biztonságossá tételében. A megfelelően kell elvégezni ellenkező esetben nem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük