Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan légszigeteljük ablakainkat és bejárati ajtóinkat?

Hogyan légszigeteljük ablakainkat és bejárati ajtóinkat?

Nincs olyan ház, lakásnak kialakított helyisége, ahol nem található fel nyílászáró beépítve, lehet fából, fémből, egyéb anyagból készült. Mindennapos látványossága mellett törekednünk, figyelnünk kell arra, hogy megfelelően működjenek, megfeleljenek az elvárásainknak. Mi előtt összegeznénk, hogyan és mikképpen tehetnénk mind ezt, készüljünk fel meglepetésszerű, nem várt kellemetlen kiadásainkra. Mérjük fel kezünkbe tartott mérőszalaggal vagy ezt helyettesítő mérő eszközzel, az ablakunk teljes hosszát. Amit úgy tudunk kellően elvégezni, hogy a kinyitott ablak nyíló részét alkotó elemet, függőleges majd vízszintes helyzetét meghatározva milliméter pontossággal lemérjük. Következő tennivalónk bejárati ajtóink méretezése, szigetelő anyagunk hosszúságát meghatározó anyag vásárlásához.
Ajtóink lapjait legtöbb esetben pontos méretezése miatt kénytelenek vagyunk leszerelni. Ellenkező esetekben nem a valós milliméter pontosságot igénylő, későbbiekben megvásárolni kívánt szigetelőanyag hosszát, képező hosszméretet kapjuk meg.
Ezekkel, a munkafolyamatokkal végezve, elindulhatunk szigetelőanyagot vásárolni. Bármennyire érezzük nem fog ki rajtunk a javítás, talán nem is gondolunk az előttünk sokasodó munka fázisaira, buktatójára. Vásárlás előtt kérjük ki szakember véleményét az elárusító személyzet szakszerű ajánlását. Óvatos körültekintő, a profilok megfigyeléseivel hozzá látunk munkálataink kivitelezéséhez, a balesetek elkerülése végett csak az oda tartozó szerszámainkat készítsük elő, vigyázva arra, meg ne sérüljünk.
Nyílászáróinkat portól, szennyeződésektől meg takarítva, elkezdhetjük a tömítő anyag helyére való fel ragasztását, vagy horonyba mart hézagban való berakását. Így végre nem húznak ablakaink, ajtóink, ami biztosítja komfort érzéseinket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük