Kezdőlap » Betegségek » Hogyan küzdjük le a megfázást, ha külföldön vagyunk?

Hogyan küzdjük le a megfázást, ha külföldön vagyunk?

Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, amikor külföldön ér utol minket a betegség, hiszen, ha nem beszélünk nyelveket máris nehézségbe ütközünk, hogy hogyan is mondjuk el, hogy mi a bajunk, milyen tüneteink vannak. A legtöbben félünk orvoshoz menni még itthon is, nem hogy külföldön, mivel ott nem ismerjük az orvosi módszereket, az orvosokat, nem tudjuk mi milyen gyógyszer.

Így ebben az esetben inkább megpróbáljuk magunk meggyógyítani magunkat, ami például egy megfázás esetében viszonylag könnyebb dolgunk van.

A megfázásból való kigyógyulás elsődleges segítője a pihenés, ágyban maradás. Illetve a meleg italok fogyasztása, mint például a meleg tea, melyekből ajánlottabbak inkább a gyulladáscsökkentő teák.

A száraz köhögés bekövetkezésekor fogyasszunk mentolos cukorkát, mely csillapítja a köhögési ingert.

Fogyasszunk sok gyümölcsöt és zöldséget, hogy az immunrendszerünk felerősödjön és vitamin készletünk telítődjön a szervezetünkben.

Tartózkodjunk melegben, ha ki kell mozdulnunk, akkor viszont jól öltözködjünk fel.

A megfázás biztos ellenfele a a citromlé, méz, fokhagyma keveréke, melyet megfázás esetén naponta minimum háromszor fogyasszunk.

Együnk naponta többször egy kis mézet, mely segíti a torokgyulladás gyógyulását.

Vegyünk forró fürdőt, melybe minimum fél órát üljünk, hogy testünk jól felmelegedjen, közben ihatunk egy bögre meleg teát, mely kinyomja belőlünk a meleg hatására a baktériumokat.

Valamint inni megfázás esetén ajánlott a már említett meleg teát illetve magas rosttartalmú gyümölcs italokat, melyeknek magas a vitamintartalmuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük