Kezdőlap » Iskolakezdés » Hogyan könnyítsük meg az iskolakezdést?

Hogyan könnyítsük meg az iskolakezdést?

Augusztus derekát elhagyva közeledik a szeptember, az iskolakezdés. Szeptember elsején beülnek a diákok az iskolapadba és kezdetét veszi az új tanév. A felnőttek vágyakozva gondolnak rá, hogy milyen jó volt gyereknek lenni, a gyerekek meg sokszor arra vágynak hogy vége legyen. Furcsa ez a kettősség,ugye? De ilyen az ember, így működik. Mindannyian tudjuk, hogy az iskolaszerek és tankönyvek, kiegészítők, és a tanárok felszerelés igénye nem olcsó dolog. Akik a munkáltatótól kapnak iskolakezdési támogatást könnyebb helyzetben vannak. A választék bőséges, szerencsére ha nem is könnyen, de még a kevésbé tehetősek is megoldják valahogy. Mindenesetre ez a hónap igencsak megterheli a családi költségvetést. Ahhoz, hogy ezt kissé könnyebbé tegyük elő kell szedni tudatalattink mélyéről a kreativitást.

Gondolok itt a könyvek , füzetek színes újságba csomagolására, a tisztasági csomag és a tornazsák saját kezű elkészítésére. Ezek akár kézzel is megoldhatók, és a gyermek nem tucatárút visz magával, könnyedén felismeri. Az is jó megoldás, ha a család együtt megy beszerezni a felszerelést. Bár lehet hogy ez esetenként kisebb vitához is vezethet. De szép szóval, szeretettel meg lehet győzni a gyermeket, még ha dacos is. Nem lehet elég korán elkezdeni az életre nevelést. Meg kell tanulni nekik is, hogy addig nyújtózz, ameddig a takaród ér. Ha a felszerelést közösen beszereztük, együtt csomagoljuk be.

A gyerekek is vegyék ki aktívan a részüket a feladatból. Minél hamarabb nekilátunk az iskolához szükséges dolgok megvásárlásához, összekészítéséhez, annál könnyebb a dolgunk. Az utolsó napokban már nagy lehet a tömeg, kisebb a választék, arról nem is beszélve, hogy könnyebben elfogy a türelmünk is. És ha már ezekkel megvagyunk, marad időnk átbeszélni a még előttünk álló feladatokat, lehet tervezgetni és nem kell idegeskedni. Az első órákon a tanárok elmondják hogy milyen felszerelést várnak el, de akkor már csak néhány dolgot kell megvenni és azt már könnyedén meg lehet oldani. Jó tanévkezdést mindenkinek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Iskolakezdés

Véget ért a nyár, kipihenve, kinyaralva várjuk az első tanítási napot! :-) Kicsit más lesz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük