Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük a szemölcsöt?

Hogyan kezeljük a szemölcsöt?

A szemölcs egy HPV- humán papilloma vírus okozza. Emberről emberre és állatról emberre is terjedhet, több típusa is van. A kézen és lábon megjelenő szemölcs az a közönséges szemölcs, amely egy altípus. Ez a vírus a bőr sejtjeit (keratinocytákat) fertőzi meg és a nyálkahártyára is veszélyes. A közönséges szemölcs többnyire a kéz- és lábfejeken alakul ki és, ha már egyszer kialakult, akkor nagy valószínűséggel később is előfordulhat.

Ez kialakulhat még a talpon is, amikor a mélyen benövi magát és fájdalmas járás közben, előfordulhat még az arcon is kicsi bőrszínű kocsányos állagú és jellegzetes ecset alakú végződéssel. Ez a fajta szemölcs fájdalommentes 2-5 mm nagyságú és akár nyom nélkül is eltűnhetnek. A szemölcsök kialakulását úgy tudjuk megelőzni, hogy immunrendszer erősítő szereket szedünk, mint például multi vitamint. A kezelési módot tekintve van pár lehetőség, ilyen az igen elterjedt nitrogénes fagyasztás, amely elég gyors beavatkozás és kevés fájdalommal jár ugyan, de 2-3 nap múlva meg kell ismételni a beavatkozást.

Helyi érzéstelenítéssel sebészeti beavatkozás által is eltüntethetők lézerrel vagy az úgynevezett Volkmann-kanállal. Aki nem szeretne kezelésre menni, az pedig választhatja az ecsetelést, amit bármely drogériában és gyógyszertárban be lehet szerezni. A homeopátia is nyújt számunkra megoldást, például a vérehulló fecskefű csepp is nagyon jó rá, naponta 3 szór, bekenjük a virág szárából kinyerhető folyadékkal és a szemölcs elkezd felszívódni, nagyon hatásos és fájdalommentes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Céltudatos cselekvéssel a rák ellen

A stresszes életmód fokozza a rákos megbetegedést. A stressz a szervezetünket savas közeggé alakítja, s …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük