Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük a frigiditást?

Hogyan kezeljük a frigiditást?

A frigiditást gyakran csak a nőkre alkalmazzák, pedig ez a férfiak betegsége is. Oka gyakran pszichés eredetű, komoly testi elváltozás ritkán okozza. A háttérben számok ok szerepelhet, gyerekkori traumától kezdve, a nélkülözésig, depresszióig. Az egészséges ember is változó szexuális vágyakkal rendelkezik, de a mély hullám és a magas hullám között nincs túl nagy eltérés. Jórészt párkapcsolatban alakul ki, sokszor kudarcok, szorongás, az intimitás nehezen való megélése, félelem, én-tudat zavarok okozzák.
Frigidségről akkor beszélhetünk, ha az érintett személynek egyáltalán nincs semmi szexuális affinitása, az érintést viszont nem utasítja el, csak a közeledési szándékot, és magát az aktust.
A frigiditás szexuálterápiás módszerrel kezelhető, ahol a terápia vezetője hosszasan és aprólékosan kikérdezi, azokról a dolgokról is, amelyet esetlegesen a párjával sem tud megosztani. A későbbi terápiás kezeléseknél a beteg személy párjával együtt történik, hogy kideríthető lehessen a frigiditás oka, amennyiben a párkapcsolatból ered. Ha ez nem a párkapcsolat „hibája”, hanem egyéb okokra vezethető vissza, akkor azon a területen kell rendbe tenni a dolgokat. A depressziót kezelni, az önértékelési zavarokat megszüntetni, az intimitást természetessé tenni, természetesnek venni.
Ha ez párkapcsolati tényezők okán alakult ki, akkor mindenképpen kettesben megbeszélni ezeknek az okait, illetve ezen javítani szükséges. Egy párkapcsolatban mindig legyen igazán fontos, és betartandó az őszinteség, mert ha bajunkat magunkba zárjuk, azzal nem oldjuk meg a gondokat, csak elodázzuk, és esetlegesen nagyobb bajt okozunk

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük