Kezdőlap » Családi élet » Hogyan kezeljük a kamasz gyerekünk első szexuális együttlétét?

Hogyan kezeljük a kamasz gyerekünk első szexuális együttlétét?

A szexualitás felfedezése a legtöbb kamasz számára az első szeretkezést is jelenti. Ettől mind ők, mind a szülők tartanak általában. A szülők azért, mert tudják, hogy az „első alkalom” meghatározó jelentőségű, és ezért szeretnék, hogy minden rendben lenne.

A lányok általában jobban aggódnak. Fájni fog? Igyak előtte, hogy ellazuljak? Teherbe eshetek már az első alkalommal is? Hogyan viselkedjem? Ezek fontos kérdések, néhányra a szülők is tudnak válaszolni, egy részét viszont egyedül kell felfedeznie a kamasznak. Sokszor abban sem biztosak, hogy szeretnék-e az együttlétet. Ilyenkor az (lenne ) a természetes, hogy várjanak, és ha majd biztosak lesznek ennek helyességében, akkor tegyék meg ezt az igen fontos lépést.
Egyáltalán nem kötelező a szexualitás csak azért, mert együtt járunk valakivel.

Azzal is tisztába kell lenni, hogy az első alkalom sokszor nem okoz olyan beteljesülést, mint amire várnak. Ez a helyzet a kamaszoknak nagyon új, nem tudják, mire számíthatnak, és nem tudják azt sem, hogy mit is kell tenniük, nincsenek túlzott elvárásaik, vagy éppen egészen másra számítanak. A szülő esetleg csak felkészítheti, hogy esetleg fájdalmas lesz, vagy nem sikerül minden, elmondhatja, hogy ne féljenek, és ne aggódjanak akkor sem, ha nem sikerül minden tökéletesen, mert ez természetes.

Beszéljünk gyermekinkkel a fogamzásgátlásról is, hiszen erről is beszélni kell, másrészt ezzel ők is úgy érzik, elég nagyoknak tartjuk már őket, ha valami gondjuk, vagy problémájuk akad, szükségük van valamire, segítségre,bátrabban fognak előhozakodni velük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük