Kezdőlap » Betegségek » Hogyan kezeljük a gerincferdülést?

Hogyan kezeljük a gerincferdülést?

Gyakori megbetegedések közé sorolhatjuk a gerincferdülést. Ugyanis ez gyakori a kisgyermekek és a serdülőkorban, de nem kizárt, hogy felnőttkorban is kialakul.
A gerincnek fontos szerepe van a mindennapi életben, tehát az egészséges gerinc megtartása mindenképp nagyon fontos.
Vannak olyan esetek amikor a gerincferdülés már a születéskor rendellenesen kialakul. A gerincferdülés azt jelenti,hogy a gerinc oldalirányúan S formában meggörbül.
Kialakulhat még a helytelen rossz testtartás miatt is, ami jobb esetben még orvosi segítséggel visszaállítható.
De a legfontosabb a gerincferdülés elkerülésére, hogy figyeljünk oda a testtartásunkra, mindig húzzuk ki magunkat. Ha érzékeljük, hogy a hátunk illetve a derekunk fáj, olykor zsibbad, akkor ott már problémák vannak ami arra mer következtetni,hogy gerincferdülésünk van vagy kezd kialakulni. A következő tünete lehet még az, hogy kevesebbet tudjuk megterhelni a gerincünket ami fájdalmakkal is járhat.
Nagyon figyeljünk oda a gyermekünk növekedésére, mert sok esetben a hirtelen meginduló növekedés következtében is kialakulhat. Ilyen esetekben az izmok és az idegrendszer nem képes lépést tartani a csontrendszer hirtelen növekedésére.
Ennek a betegségnek több gyógymódja is lehet. Korrigálni lehet erre a célra kialakított gyógytorna, amely segít erősíteni az izmokat és helyre állítani a ferdült gerincoszlopot. Enyhe gerincferdülésnél még segíthet a rendszeres úszás ami szintén erősíti a gerincoszlop mentén futó izmokat, amely által kevesebb lesz a terhelése a gerincnek és rugalmasabb is lesz ezáltal.
Műtétre viszont csak a súlyosabb esetekben lehet szó. Ami nem kellemes beavatkozás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szemölcs

Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a szemölcs jelenlétét . Ez a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük