Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan kezeljük a dacosságot?

Hogyan kezeljük a dacosságot?

Sok szülő küzd a gyermeke dacosságával. Általában kettő, három éves korban jelentkezik először. Ugyanis ilyenkor próbálgatják a gyermekek hol van az a bizonyos határ, meddig tűr a szülő és mit kell tenni, hogy pontosan az történjem , amit ő szeretne. Sokan ilyenkor rontják el a gyermeket azzal, hogy engednek a dacosságának csak inkább fejezze be a hisztit.

Ha éppen egy játékról van szó és a gyermek szeretné azt megkapni, akkor képes akár a bolt kellős közepén egy hatalmas hisztit rendezni, hisz tudja, hogy anya vagy apa megveszi úgyis csak hagyjam abba a sírást. Kellemetlen helyzet ez, hisz az emberek többsége ilyenkor figyeli a szülőt, hogy reagál a helyzetre és valamiért szinte mindenki azt gondolja, hogy miért nem veszi meg neki, hisz ez csak egy játék inkább végignézi, hogy hisztizik, pedig ha mélyebben belegondolunk akkor pont, hogy azzal ártunk a gyermeknek. Fontos, hogy tudjuk mi csak jót teszünk azzal ha nem engedünk neki.

Ezt érdemes otthon vagy akárhol is legyünk mindig betartani. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha nem figyelünk rá észre sem vesszük, hogy ő éppen hisztizik és addig még nem hagyja abba ne is nézzünk rá.

Viszont ha valami jót tesz mindig dicsérjük meg és szenteljünk kellő figyelmet rá, hogy ne csak egy szót dobjunk neki, hogy ügyes vagy hanem öleljük meg és pusziljuk meg. Így látni fogja, hogy sokkal nagyobb dolgokat érhet el azzal, ha kér és jól viselkedik, mint azzal ha hisztizik és dacol velünk. Ne engedjünk neki, mert ezzel összezavarjuk, őt mindig várjuk meg míg magától befejezi a hisztit és a későbbiekben ezt már meg sem fogja próbálni. Mondjuk el neki, hogy mit várunk mi tőle és hogy kell viselkedni, hisz honnan tudja ha mi nem tájékoztatjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük