Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan kezdjünk neki a baba fürdetésének?

Hogyan kezdjünk neki a baba fürdetésének?

A babfürdetés élvezetes időszaka a napnak, amit a zavaró tényezők kizárásával biztosíthatunk. Kiváló lehetőség a gyermek lenyugtatására és nyugodt alvás előkészítésére.
Fürdetheti újszülött gyermekét babakádban, ahol könnyebben tudja kézben tartani. Fontos, hogy a kisbabát soha nem szabad egy pillanatra sem egyedül hagyni a vízben. Az első hetekben elegendő néhány ujjnyi meleg víz, amely még nem lepi el a baba köldökcsonkját, az ideális hőmérséklet 36-37 celsius fok. Kezével keverje össze a vizet, hogy hőmérséklete egyenletes legyen mindenhol.
Egyik kezével az újszülött hátát, fejét és nyakát folyamatosan támasztva tegye be óvatosan a vízbe, ebben a biztonságos pózban megtartva őt. A másik keze így szabadon marad a fürdetéshez.
A fürdetést a baba érzékeny arcánál kezdje, majd a nyak redőivel és a fül mögötti területtel folytassa.
Ezután a karok következnek, majd a mellkas, has és a lábak. A pelenka környéki területeket hagyja a legvégére. Használjon a babák számára kifejlesztett gyengéd fürdetőt, ha a baba bőre esetleg nagyon kiszáradna, a gyerekorvostól kérjünk receptet gyógyszertári babafürdetőre. Az újszülöttek általában jól érzik magukat a vízben, ezért kérőbb egy kicsit lehet mindig növelni a vízben eltöltött időt, de arra figyeljünk, hogy a víz nehogy elhűljön és néha locsoljuk át a baba testét. Amikor kivesszük a babát a kádból mindkét kezünkkel stabilan tartsuk, hisz ilyenkor még nincs biztonság érzetük és könnyen megijedhetnek ha nem érzik magukat biztonságban. Ha letettük a csecsemőt azonnal takarjuk be a fürdőlepedővel és finom mozdulatokkal töröljük szárazra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük