Kezdőlap » Étel » Hogyan készüljünk a vendégfogadásra Karácsony ünnepeken?

Hogyan készüljünk a vendégfogadásra Karácsony ünnepeken?

Ünnepek alkalmával hajlamosok vagyunk túlzott vásárlásokba bocsátkozni, képzeletünket szabaddá engedni. Fáradságot, időt, pénzt nem sajnálva indulunk bevásárlási lázban égve mit, hol találunk fel. Minden esetben ajánlatos jegyzetet készítenünk, meggyőződnünk arról, hogy minden személyt figyelembe vettünk, nehogy kevesebb személyre vásároljunk.

Fel kell ismernünk a meghívott társaságot, képező vendégeinket. Természetesen azokra vonatkozik, akiket a szeretteink netalán magukkal hoznának jóhiszemű vendégként. Sajátos de alkalomhoz illő ételeket készítsünk, megadva azt a tiszteletet elváró embereknek, akik azért jöttek el hozzánk, hogy ápolják azt az egész évben adott szeretetreméltó testvéri és baráti hovatartozásukat. Szervírozzunk az alkalomhoz illően, ha már eldöntöttük és átgondoltuk alaposan átértékelt ki dolgozott étrendünket. Mindent bevetve hozzálátunk az ebéd elkészítéséhez. Kalóriákat nem számolva, szénhidrátokkal teli, szaftos, magyaros, alkalomhoz jól illő, hagyományokat jól ismerő ízekkel.

Az ily módon elkészített ételeket tálaljuk a már fel díszített, ünnepekhez illő, semmi máshoz nem hasonlítható, gyönyörű asztalon elő készített felrakott pompától étkezési tálainkban. Ebéd elfogyasztása előtt, illedelemet megtartva, pohárköszöntőt mondunk, ápolva a régi hagyományokat. A bőségtől roskadozó, ételtől, italtól szemet gyönyörködtető, illatokkal megfűszerezett, minden igényt kielégítő elénk tárt látványt. Elkápráztatva elfoglalja mindenki a személyére kiválasztott étkezésre elhelyezett ülő alkalmatosságot, hogy elkezdjük az ünneppel, boldogsággal, egymás iránti szeretetteljes ünnepi ebéd elfogyasztását.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk diétásan rakott kelt?

A diéta és életmódváltás követői törekszenek a minél egészségesebb, kalóriaszegényebb ételek elkészítésére és fogyasztására. Alapvetően …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük