Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan készüljünk fel a téli időjárás és a havazás ártalmival szemben?

Hogyan készüljünk fel a téli időjárás és a havazás ártalmival szemben?

Téli időjárásunk az ország északi részén tombol nagyobb intenzitással, főleg a viharos szelek, okozta károkat figyelembe véve. Háztetőket nem kímélve tépi, szaggatja azokat le a házakról, építményekről felismerhetetlenségig. Embereket, állatokat nem kímélve teszi földön futóvá megrémült félelemtől megtört menekülő társainkat. Mindezt figyelembe véve, jó lenne, ha mind annyian megfelelően gondoskodnánk az otthont adó lakásunk biztosításáról. Bármelyik közelünkben található társaság, hajlandóságot mutat erre a szükséges mindenkori fellelhető lakásbiztosítás megkötésére. Törekednünk kell a mindig visszatérő havazás, okozta problémáinkat, mozgásunkat, akadályok elhárítására, a megfagyott hó és jég mentesítésére.
Gondoskodjunk mindig a téli időjárásnak megfelelően, legyen elég tüzelni valónk, akár hő kibocsátására alkalmas elektromos hősugárzónk. Jó elgondolkoznunk azon, mi lesz abban az esetekben, ha netán a gázszolgáltatónk valamilyen formában nem tud szolgáltatni földgázt.
Ház körüli gyalogjárdáinkról magunknak kötelességünk jégtől, hótól csuszás mentessé tenni. Legyen otthonunkban hólapát és környezetünket védelmező kiszórásra alkalmas jégmentesítő szerünk.
Megfontoltan, határozottan menjünk ki a hideg téli napokon. Kellően felöltözve nem felejtve a szakemberek, meteorológusok javaslatát megfogadni. Ruháinkat úgy válasszuk, meg amennyiben megtehetjük, hogy a télikabát alatt rétegesen legyen az öltözködésünk.
Közutakon járva, legyünk körültekintőek, vigyázzunk embertársainkra, elesett embert látva, azonnal menjünk oda, megkérdezve szűksége van e segítségünkre.
Ne engedjük meg gyermekeinknek, hogy havat vagy jeget egyenek, mivel tüdőgyulladáshoz egyéb felső légúti betegséget okozhatnak. Merjünk sétálni kimenni, unokáinkkal megismertetni velük a tél adta szépséget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vegetáriánus életmód kedvező hatása

A vegetáriánus étkezés számos előnnyel rendelkezik. Aki nem fogyaszt húst, bizonyítottan az átlagnál kisebb az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük