Kezdőlap » Karrier » Hogyan készüljünk fel egy prezentációra?

Hogyan készüljünk fel egy prezentációra?

Karrierünk során számtalan alkalommal kerülünk olyan helyzetbe, amikor helyt kell állnunk és meg kell védenünk magunkat. Ezek minden munkahelyen más és más időközönként következnek be, vannak helyek és szakmák, amelyekben gyakrabban kell bizonyítanunk. Amikor prezentációt tartunk főnökeinknek, munkatársainknak határozott fellépéssel kell előállnunk és a felkészültség a legfontosabb.

Ahhoz, hogy határozottak és felkészültek legyünk számos dolgot el kell előre terveznünk és meg kell tennünk. Az első és legfontosabb, hogy a prezentációra megfelelően készüljünk fel. Készítsünk tervet, hogy mit mikor csinálunk, részletesen gondoljuk át, hogy mikor leszünk kész az adott anyagrésszel. Ne hagyjunk semmit az utolsó pillanatra és mindent mentsünk el két példányban, de csak egy adathordozón legyen meg az anyagunk.

A prezentáció előtt pihenjük ki magunkat megfelelően és gyakoroljuk, ha tudjuk tükör előtt az előadásunkat. Igyekezzünk lassan, tagoltan beszélni, érdekessé tenné a témát mindenki számára. Ezt leginkább otthon, a család vagy barátok előtt tudjuk begyakorolni.

A prezentációra öltözzünk az alkalomhoz illően, ha fontos a munkahely, akkor vegyünk fel kosztümöt, magassarkú cipőt, férfiként öltönyt. Ékszereket is alkalmazzunk, azonban csak visszafogottan és almalomhoz illően, domináljanak az arany vagy ezüst kiegészítők.

Ha már a munkatársaink előtt állunk akkor legyünk határozottak, rugalmasak, igyekezzünk fenntartani társaink érdeklődését. Előre gondoljuk át, hogy hogyan szeretnénk viszonyulni a közönségünkhöz és mi az, amit szeretnénk elérni.000

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tanuljunk könnyen idegen nyelvet?

Idegen nyelvtudásra a legkülönfélébb okok miatt lehet szüksége az embereknek. Van, aki csak hobbiból tanul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük