Kezdőlap » Nyaralás » Hogyan készüljünk fel a sátrazásra?

Hogyan készüljünk fel a sátrazásra?

Amikor az ember elkezdi szervezni a nyaralását vagy éppen csak egy hosszú hétvégét szeretne aktívan eltölteni, akkor az első dolog ami felmerül az biztosan a szálláshely kérdése. Ha elég jól el vagyunk eresztve anyagilag, akkor biztosan nem okoz nagy fejtörést, hogy mégis hol és mennyi ideig szálljunk meg. Azonban ha nem tudunk tízezreket költeni szinte csak az alvás óráira, akkor ajánlatos kicsit körbenézni, hogy mik a lehetőségek és hogy tudnánk megoldani a dolgokat anyagilag a leghatékonyabban. Ebben az esetben szokott felmerülni a sátrazás.

A sátrazásnak van egy hangulata, egyedi és nagyon kellemes tud lenni. Azonban ez csak akkor jön így létre, hogyha előre gondolkodunk és mindent a legapróbb részletekig megszervezünk.

Elsősorban fontos, hogy hogyan utazunk: ha tömegközlekedéssel vagy esetleg motorral, biciklivel, akkor nem pakolhatunk sok dolgot, viszont ha autót használunk biztosan nem fog fájni a fejünk semmi miatt.

Ha kevés dolgot vihetünk magunkkal írjunk listát: ezt a listát már akár hetekkel előbb kezdjük el és ha valami az eszünkbe jut írjuk fel rá. Így biztosan nem marad otthon semmi. Ha túl sok a holmi, akkor gondoljuk át, hogy mi mindent hagyhatunk otthon. A lehető legkevesebb dolgot pakoljuk össze a lehető legkevesebb táskába. Ne legyen szenvedés az utazás, a sátrazás esetén a minimalizmusra kell törekedni.

A táskáink legyenek kényelmesek, praktikusak, esetleg pici kerekekkel ellátottak. Hosszú távon ezek lényeges szempontok.

Ha sátrazunk, akkor a felkészüléskor és bepakoláskor úgy készüljünk, hogy a kényelmet helyezzük előtérbe. Hanyagoljuk a magassarkúkat, pici miniszoknyákat és a többit. Készüljünk kényelmes, de mutatós darabokkal. ha a legkevesebb ruhát akarjuk vinni, akkor tervezzük meg, hogy melyik nap mit veszünk fel és csak ennyit cipeljünk.

A sátrazás helyszínére érkezés előtt járjunk utána hogy mik adottak a helyszínen, például van e konyha, milyen berendezésekkel, van e fürdőhelyiség és a többi. Ezeket mérlegelve lehet még kell, hogy egy két dolog a pakkba kerüljön.

Ne cipeljünk magunkkal hetekre való élelmet, vásároljunk a helyszínen, biztosan van egy közért vagy apró bolt, ahol nem aranyáron van élelem.

Végül pedig a sátor és felszerelései: a sátor legyen stabil, férjen el kis helyen, legyen benne elegendő tér mindennek és NE ÁZZON BE. Vigyünk magunkkal hálózsákot, ez a legpraktikusabb felszerelés sátrazás esetén.

Ha ezekkel megvagyunk mér nagy baj nem történhet, plán ha előre megtervezünk mindent és nem az utolsó pillanatban kapkodunk!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Sousseban: Karawan All

A szálloda három csillagosként üzemel, Sousseban, az óvárosban. A repülőtértől 20 kilométerre, és a központtól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük