Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan készüljünk fel a babavállalásra?

Hogyan készüljünk fel a babavállalásra?

Egy idő után szinte minden pár életében eljön a pillanat, amikor a közös gyermekvállalás mellett döntenek. Az új családtag érkezése hatalmas változás mind testileg, mind lelkileg, és nem kis befolyással van a családi kasszára sem.
Magára a terhességre testileg felkészülni talán a legkisebb dolog. Célszerű elmenni a nőgyógyászhoz, aki egy alapos vizsgálat után továbbküldhet vérvételre, fogorvoshoz és egyéb helyekre is. Valószínűleg javasolni fogja magzatvédő vitamin szedésének az elkezdését is. Olcsóbb megoldásként szedhetünk folsavat és vasat is.
Célszerű pontosan vezetni a ciklust is, már nagyszerű telefonos applikációk is vannak, amelyek kiszámolják a teherbeesés optimális időpontját.

Magára a gyermek fogadására kisebb-nagyobb anyagi beruházással lehet felkészülni. Mindenképp sok dolgot kell megvásárolni. A legfontosabbak: kiságy, pelenkázó szekrény vagy feltét, babakocsi, autósülés, babaruházat, tisztálkodó és ápolószerek a kicsinek, ágynemű huzatokkal, esetleg fürdetőkád állvánnyal. Mindezeket meg lehet venni akár már néhány tízezer forintból is, ha az ember ügyesen kihasználja a használt holmis hirdetéseket vagy bababörzéken cserélget, vásárol. Ha újonnan szeretnénk megvenni a felszereléseket, akkor persze a határ a csillagos ég.
Mivel a család jövedelme szinte biztos, hogy csökkenni fog – hiszen az anya keresete jelentős időre kiesik, és a helyette nyújtott terhességi-gyermekágyi segély, majd gyed, majd gyes összege jelentősen kisebb lesz – érdemes előre félretenni a szűkösebb időszakokra egy kis tartalékot is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért van különbség a terhesség kora és a magzat kora között?

Sok kismamát zavar össze, hogy az orvos egyszer a terhesség hetéről beszél, máskor a magzat …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük