Kezdőlap » Családi élet » Hogyan készüljön fel gyermekünk az érettségire?

Hogyan készüljön fel gyermekünk az érettségire?

Az érettségi minden gyermek életében egy nagy momentum. Nagy félelemmel, izgalommal tölti el a gyerekeket, a többség esetében nem várt nap ez, hiszen sokat kell rá tanulni, központi a felmérő nem tudni mire is kell pontosan felkészülni, milyen feladatok lesznek benne, melyik számítást, vagy korszakot fogják kérdezni. Éppen ezért fontos a felkészülés.

A szülőnek is fontos szerepe van a felkészülésben, hiszen segítenie kell gyermekét, hogy sikeres érettségi vizsgát tegyen. A szülőnek oda kell figyelnie arra, hogy tanul-e a gyerek, biztosítani kell neki, olyan ételeket, amitől könnyebben fog az agya, így több tudást tud magába szívni. Biztosítanunk kell számára a csendet, a nyugalmat, amelyek a tanulás feltételei.

Minden gyerek fél, hiszen nem tudja mi vár rá. Így a szülőktől kérnek tanácsot, hogyan is készüljenek fel a vizsgára, hiszen mi már átestünk rajta. Ilyenkor a legjobb megoldás ajánlani nekik, hogy kezdjék el például a matek füzetekben megoldott feladatokat maguktól megcsinálni, így látják, hogy sikerül-e helyesen megoldani a feladatokat. Ha a matek kicsit nehezebben megy gyermekünknek érdemes elmagyarázni neki, hogy mit hogy is kell megoldani, ha emlékszünk még rá, ha nem akkor érdemes pár magán órát venni nekik, hiszen matematikából csak írásbeli van, kivéve, ha nem sikerül gyermekünk számára. De azt ugyebár senki nem szeretné.

A többi tárgyból van szóbeli rész is amire tétel sorok állnak a diákok rendelkezésére, így ezeknél a tárgyaknál ajánljuk gyermekünknek, hogy kezdjék el ezeket tanulni már az írásbeli vizsga előtt, mert ezeket a tudásokat csak kamatoztatni tudják majd a vizsga során. Ha pedig nem tudná hasznát venni a szóbeli tételsoroknak az írásbeli vizsgán, akkor is már annyival előrébb jár a felkészülésben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Idős apuka, egészséges gyerek?

A nőknek nem szabad túlságosan későn gyermeket világra hozni, a férfiak ezzel szemben akár 60 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük