Kezdőlap » Hobbi » Hogyan készül a pontonhajó ?

Hogyan készül a pontonhajó ?

Régen 200 literes hordókon lebegtek a pontonhajók. A kezdetleges technika felett azonban elszállt az idő, ma már speciális alumínium-ötvözetből készítik a vízi járművek légtartályait.
A légtartályok alapanyaga alumíniumlemez, amit egy hengerelő-berendezés csővé alakít. A lemez hajlításához a henger 26 elefánt súlyával nehezedik az alumíniumlemezre. Egy munkás ráhúzza a hengert a hegesztéshez egy tartóállványra. A hegesztést egy gép egyenletes sebességgel végzi, hogy a szélek minél tökéletesebben illeszkedjenek, és hogy a varrat teljesen vízálló legyen. Egy másik gép az alumíniumlemezt kúpos végűre formázza, ez lesz az úgynevezett orrkúp.

A gépkezelő a hidraulikus nyomás változtatásával alakítja a lemezt a kellő formára. A légtartályok anyaga különleges ütésálló alumíniumötvözet. A következő lépésben az orrkúp nyeri el végső formáját: a hegesztőmunkás a hegesztéshez fogatja az orrkúpot, majd a széleket összehegeszti. Az orrkúp a különleges formája miatt csak kézzel hegeszthető. A hegesztésnek ezt a típusát Tig-hegesztésnek nevezik, az anyag ezzel akár 5000°C – ra is felhevül. Az orrkúpok a hajó orrában kapnak helyet, a többi légtartály előtt. Az egyes tartályszegmenseket véglemezek zárják le, amelyek szivárgás esetén jelentene védelmet. Egy hidraulikus préssel nyomják össze az anyagokat, hogy teljesen egymáshoz simuljanak.

A tartályszegmenseket a hajó hosszától függően különböző hosszúságú úszótalpakká hegesztik össze. Minden úszótalp a többitől függetlenül lebeg, ezért a hajó több lék esetén is a felszínen marad. Egy munkás sűrített levegővel ellenőrzi, hogy a tartályok nem szivárognak-e, és szappanoldatot ken a hegesztési varratokra, ami szivárgás esetén buborékképzéssel jelez. Ezután alumínium – keresztrudakat szerelnek fel: ezeken nyugszik majd a felépítmény súlya.
A fedélzet nagy nyomással sajtolt rétegelt lemezből készül. A keresztrudakat és a fedélzetet popszegecsekkel rögzítik egymáshoz, majd ezután méretre vágják és leragasztják a műszálas szövetből szőtt fedélzeti szőnyeget. Majd UV álló matricákkal díszítik a pontonhajó oldalát. Az oldallemezeket hullámos felületűre hengerelik, a hullámlemez sokkal jobban ellenáll a különböző mechanikai erőknek, mint a sima lemez.
Az oldalkorlátok formáját egy különleges gép alakítja ki, addig hajlítva, amíg eléri a megfelelő formát.
A munkások felszerelik a fedélzet berendezési tárgyait: csavarokkal rögzítenek mindent a fedélzethez, még a bútorzatot is. A hajó kapitánya mindent a kormánykerék mellől, egy konzolról irányít, – a kürt, a világítás és a CD lejátszó kapcsolója a könnyebb elérhetőség kedvéért az irányítópanel tetején kap helyet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük