Kezdőlap » Étel » Hogyan készítsünk töltött csokis kanalat?

Hogyan készítsünk töltött csokis kanalat?

Ez az étkészlet ajándékozás egy nagyon kreatív formája. Lényege, hogy az egyes kanalakat folyékony csokoládé bevonattal látjuk el, majd a száradás ideje alatt különféleképpen dekoráljuk.
Első fázis: folyékony csokoládékészítése. Érdemes jó minőségű, magas kakaótartalmú csokit választani. Semmiképp se kísérletezzünk az úgynevezett kakaós éttáblákkal és tortabevonókkal, mert borzalmas az ízük, és ezen még hozzáadott kakaóval sem lehet segíteni. A csokoládét vízfürdő felett készítjük el. Ez úgy néz ki, hogy felteszünk forrni 4-5 ujjnyi vizet egy kisebb lábosban.

Mikor forr, a tetejére teszünk egy, a hőt jól viselő műanyag edényt, ebben olvasztjuk fel a kockákat kevés vaj vagy étolaj hozzáadásával. Ha ez elkészült, hagyjuk egy kicsit hűlni. Az a jó, ha a kanalakon belemártáskor minél több csokoládé marad, ezt pedig könnyebb elérni úgy, hogy a massza már nem olyan folyós.
A mártott kanalakat szilikon lapon vagy sütőpapíron hagyjuk száradni. Ha a kanál öblében még van hely, akkor kézzel töltsünk bele annyi masszát, amennyi még nem csorog ki. Ha már nem forró, de még puha, ujjal be lehet nyomni, akkor kezdhetjük dekorálni. Szó szerint bármi kerülhet a csokoládéba: fehércsokoládés csík, dió, M&M, színes csokidekor, mandulalapocskák, wasabis mogyorók, dekorációs cukorszívek és egyéb formák, kandírozott gyümölcsdarabok, és így tovább.
Csomagolni csak a teljes száradás és megkeményedés után szabad, különben összekeni a csomagolóanyagot. Legszebben áttetsző fóliában mutat. Vágjunk négyzet alakú darabokat befőző fóliából, és színes szalagokkal kössük meg a kanalak nyakán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a sajtgolyó?

Az egész családom nagyon szereti a rántott sajtot, azonban én nem igazán szeretem készíteni, mert …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük