Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan készítsünk szilveszterre álarcot?

Hogyan készítsünk szilveszterre álarcot?

Ha már a dekorációk megvannak a lakásba, már csak magunkkal kell foglalkozni, mit viseljünk, és hogyan készítsük el. Népszerű ilyenkor álarcot is viselni, amit elkészíthetünk saját kezűleg otthon.
Elkészíthetjük úgy is, hogy a boltban veszünk sima díszítetlen álarcot és mi magunk díszítjük fel a saját ízlésünk szerint, csillámokkal, tollal és matricákkal plusz ecset és festék is kell meg ragasztó. Vannak nagyon jó oktató videók az interneten, de, ha van elég képzelőerőnk, akkor mi magunk is elkészíthetjük. Az álarcot elkészíthetjük saját magunk is, ha nem tudunk beszerezni sima maszkot. Nem kell más hozzá, mint alufólia, akril festék vagy tempera, ecsetek, bögre, olló, fehér ragasztószalag, valamint sok régi újságpapír, fehér törlőpapír, liszt és tál víz. Az alufóliából egyforma méretű darabokat vágunk, akkora legyen, hogy majd beterítse az arcunkat, úgy levágunk 4 darabot és kisimítva egymásra tesszük. Majd az arcunkhoz nyomjuk és ráillesszük úgy, hogy mikor levesszük jól kivehető legyen arcunk formája. A felesleget levágjuk és kivágjuk a szem rész karikával. Az állunknál és a szánknál lévő darabot teljesen körbe vágjuk. Aztán a lisztet és vizet összekeverjük a tálban és belemártogatjuk az újságpapír csíkokat. És elkezdjük szépen rátenni az alufólia maszkunkra fentről haladjunk lefele.
Mikor már teljesen betakartuk az újságpapírral hagyjuk megszáradni. A maradék alufóliából hajtogathatunk füleket, ha cicát szeretnénk, mondjuk. Nos, miután ezzel is végeztük és megszáradt a maszk, elkezdjük a fehér törlőpapír csíkokat ugyan úgy belemártogatni a lisztes vízbe és a maszkot betakarni vele, ha ez is kész és hagytuk rendesen megszáradni, akkor jöhet a maszkunk dekorálása festékkel és ecsettel kívánságunk szerint.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük