Kezdőlap » Kert » Hogyan készítsünk óriás gyerekjátékokat?

Hogyan készítsünk óriás gyerekjátékokat?

Óriás, de biztonságos, könnyű gyerekjátékok készítésére nagyszerű az egyébként házfalra való hőszigetelő tábla.
Készíthetünk belőle például jengát, óriás, kerti kirakót, dominót, párkeresős kártyákat, építőelemeket. Elegendő egyszerűen a megfelelő méretre és formára vágni a táblákat, majd bevonni őket mintás papírral, vagy lefesteni őket. Ragasztóból és festékből is vízbázisút használjunk, ami nem oldja szét a polisztirolt. Lakkozással vagy áttetsző fóliával vízállóvá és tartósabbá tehetjük ezeket a játékokat. Használatuk a nagyobb gyerekeknek ajánlott csak, akik egészen biztosan nem veszik a szájukba a darabokat, habár az amúgy sem lenne könnyű, már csak a méretek miatt sem.
Más óriás játékokat elkészíthetünk fából is, de annak érdekében, hogy ezek biztonságosak legyenek, stabilan a helyükön kell maradniuk az elemeknek. Ha logikai játékokban gondolkodunk, akkor elsősorban egy egyszerű amőbát a legkönnyebb elkészíteni, ilyenek gyakran vannak játszótereken is. Lényege, hogy egy nagy fakeretben három vízszintes farudat helyezünk el, mind a háromra három-három fa kockát füzünk fel, amelyek forgathatóak. Két oldaluk festés nélkül marad, a harmadikra X-et, a negyedikre O-t fessünk.
Ha van egy nagy, öreg, biztonságos fa a kertben, akkor erre építhetünk amerikai stílusú faházikót, ha nincs, akkor vásárolt faanyagból az egyik sarokba készíthetünk egy hasonlót. Nagyobb gerendákból több formát is kialakíthatunk, például hajóformát, amiben a homokozót helyezhetjük el, vagy kastélyt, amiben várkisasszonyosat, sárkányosat játszhatnak a gyerekek. Elhelyezhetünk a közelükben olyan ágyásokat, amikbe a növényeket a gyerekek választják és gondozzák, így egyben felelősséget is vállalhatnak, és befolyásolhatják a saját környezetüket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ültessünk kivifát

A kivi hazánkban is termő gyümölcs, amelyet akár saját kis kertünkben is megtermelhetünk. Ha szeretnék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük