Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan készítsünk mécses tartót borosüvegből?

Hogyan készítsünk mécses tartót borosüvegből?

Napjainkban egyre felkapottabb, hogy dekorációs termékeket készítenek házilag az emberek a lakásuk olcsó, de kreatív és egyedi megoldásokkal, a legtöbben a borosüvegből készítenek különböző dísztárgyakat.

Mi most egy mécses tartót fogunk készíteni a borosüvegből. Mire is van szükségünk az elkészítéséhez? Egy borosüvegre, egy madzagra, egy gyújtóra, vízre, csiszolópapírra, öntapadós papírra, festékszóróra.

Ha mindezek megvannak, akkor kezdődhet a munka. A boros üveget mindenféle papírtól megtisztítjuk. Majd az alján megkötünk egy madzagot, egyenletes legyen, hogy vízszintben legyen majd az alja, meggyújtjuk a madzagot, megvárjuk, amíg végig ég, és jeges vízbe dugjuk az üveget, így a madzag mentén elválik az üveg. A csiszolópapírral az alját megdörzsöljük, hogy ne maradjon éles rész rajta. Majd az öntapadós papírból, olyan formát vágunk ki, amilyet szeretnénk, hogy a mécsesünkön legyen, ebben az esetben köröket készítünk. Ezeket felragasztjuk az üveg külső részére, lehetnek kisebb nagyobb körök egyaránt. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az általunk kiválasztott festékszóró, lefújjuk vele az üveget két rétegben, de a rétegek között a száradást biztosítani kell. Ha mind a két réteg festék felkerült, és megszáradt, akkor leszedjük az öntapadós papírkákat.

Az asztalra egy mécsest vagy kisebb gyertyát helyezünk, meggyújtjuk és ráhelyezzük a borosüveget. Ha jól sikerült és elnyerte a tetszésünket elkészíthetjük, ugyanígy csak nagyobb darabot vágunk le az aljából és így több különböző méretű borosüveg mécses tartót helyezhetünk egymás mellé, igazán jól fog kinézni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük