Kezdőlap » Étel » Hogyan készítsünk feliratos, mintás kávét?

Hogyan készítsünk feliratos, mintás kávét?

Baristák videóit gyakran láthatjuk a neten, ahogy csodás mintákat alkotnak a tejhab tetejére, és úgy gondoljuk, ez otthoni körülmények között kivitelezhetetlen. Persze kitartó gyakorlással meg lehet tanulni ezt a művészetet is, de próbálkozhatunk alternatív, egyszerűbb technikákkal.
Könnyű például a hab tetejére bármilyen mintát rajzolni, ha előre kivágjuk a formát. Ha egyszer használatosan akarunk, akkor akár papírból is megfelelő, de ha aprólékos minta, vagy többször szeretnénk használni, akkor műanyagból formázzuk meg. Jól használhatóak például a margarinos dobozok tetői, mert puha műanyagból vannak, könnyű vágni őket kisollóval és szikével is. A kivágott mintát tartsuk egészen közel a tejhabhoz, majd szórjuk meg kakaóval, fahéjjal vagy nagyon finomra őrölt kávéval. Ugyanúgy használható tejszínhabon is.
A háztartási üzletekben már néhány száz forintért kapható elemes tejhabosító, amivel a bögrében is fel lehet verni a tejet, tejszínt.
A legnépszerűbb minta valószínűleg a kávédíszítésben is a szív és az i love you feliratok különféle verziói. Ehelyett próbáljunk meg inkább kreatívan ötletes, vicces mintákat kialakítani. A tejhabra már felszórt kakaót hasonlóan lehet formázni, mint a baristák a tejhab és kávé keverékével teszik. Késheggyel húzzunk csillag alakú mintákat a kakaóba. Ha egyszerűen csak egy vonalat húzunk középen, akkor szív alakú formát lehet létrehozni. Kitartó gyakorlással és egy kis csalással otthon is megtanulhatunk bonyolult figurákat rajzolni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük