Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk adventi naptárt házilag?

Hogyan készítsünk adventi naptárt házilag?

Az adventi naptár nagyon fontos kelléke a karácsonyi készülődésnek a kisgyermekes családok körében. A gyermekeink általában 1-2 nap alatt elfogyasztják a 24 napra beosztandó édességet.

Bizonyára sok szülő már novemberben vesz 1-1 próbaként szolgáló csokoládénaptárt gyermekének.

Az is előfordul sajnos, hogy a naptárban lévő csokoládé nem ízletes. Ilyenkor a csokik a hulladékban végzik, viszont fel tudjuk használni azt a műanyag alapot, amelyben ezek a kis csokik lapulnak a papírborítás belsejében. Ez a műanyag lap lesz ugyanis az öntőformánk. Nagyszerű, mert a műanyag lapban lévő csokikat kifordítva láthatjuk, hogy 24 különböző mintájú öntőformánk van!

A legtöbb háztartásban van olyan tejcsokoládé, amelyet a gyermekek félredobnak, vagy felbontanak, de valamiért nem eszik meg.
Ezeket a csoki maradékokat összegyűjtjük, s megolvasztjuk. Egy lábasban vizet forralunk, majd ráhelyezünk egy kisebb fém edényt úgy, hogy a forró víz gőze melegen tudja tartani. Ebbe belehalmozzuk a csoki darabkákat, teszünk bele vajat (nem margarint), s kis tejet. Amikor már folyékony állapotában van, akkor ezekbe a műanyag öntőformákba beleszedjük kanállal. Az öntőformából jobban ki lehet fordítani, ha icipici olvasztott vajat belecsöppentünk.

Annyi a dolgunk, hogy megvárjuk, amíg kihűl. Célszerű legalább egy éjszakán át dermedni hagyni hideg helyen.

A pici csokiknak készíthetünk többféleképpen is tartót: varrunk 24 db kis pici tasakot, vagy színes papírból hajtogatunk icipici borítékot, vagy icipici zacskókat használunk.

De megtehetjük azt is, hogy egy nagyobb zacskóba tesszük az összes csokit, s gyermekünk minden nap húz egyet. Itt már csak arra kell vigyáznunk, hogy az egy darab tényleg csak egy darab legyen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük