Kezdőlap » Karácsony » Hogyan készítsünk adventi naptárt gyufásdobozból?

Hogyan készítsünk adventi naptárt gyufásdobozból?

A gyerekeknek már december elsejétől csurran-cseppen egy kis előzetes ajándék az adventi naptárból. Fokozódik az izgalom, holnap mi kerül elő a skatulyákból, vagy valami más, leleményes helyről, mert komódon, falon, tálcán, de sütőformában is lehet a meglepetés.
A karácsony közeledtével a napok számontartása komoly dolog, nem lehet félvállról venni. Például megérdemelhet egy egész könyvet, ünnepi, piros külsővel, belül sok-sok kiöltöztetett dobozkával. A gyerekek minden nap mesében érezhetik magukat, mikor kinyitják ezt a különleges decemberi naptárt, de az is biztos, hogy a felnőtteknek is élvezet lesz összeállítani.
Vegyük elő a kincses kosarunkat, mert most nagy hasznát vehetjük belőle a kis darab szalagoknak, a tavalyról maradt hópihéknek és pomponoknak. Ki tudja, még hányféle aprósággal díszíthetjük a különböző papírokba csomagolt gyufásdobozt, hiszen az évek alatt annyi minden gyűlik össze. Arra kell csak figyelnünk, hogy a színek harmonizáljanak, akár a piros- fehér, kék-fehér ezüsttel variációt, akár mást választunk.
Egy piros kartonból (vagy amilyen színt választunk a vásárlásnál) vágjunk hosszában egy 3 cm széles csíkot. Vágjunk le egy széles szalagból ugyanilyen hosszú darabot, ragasztózzuk be és simítsuk a közepére a papírcsíkot, a jobb és bal oldalára pedig a két másik kartont, 1-2 mm rést hagyva a darabok között.
A borítók külső oldalára, a jobb és bal szélére ragasszunk egy-egy 30 cm –es szalagdarabot. A végeit húzzuk át egy gyertyaláng felett, így nem fognak foszolódni. Ragasszuk belülre a skatulyákat, egymástól olyan távolságra, hogy maradjon hely a kinyitáshoz. Ragasszunk fel számokat a dobozokra (melyeket már előre bevontunk színes , mintás maradék csomagolópapírral).A borító elejére ragasszunk hópelyhes szalagot és öntapadós hópelyheket.
Alapanyagok, amire szükség lesz:
Scrapbook kartonok karácsonyi mintával (elég erősek), szalagok, adventi számok papírból vagy filcből (készen is kaphatóak), 1m fehér szalag/5 cm széles, hópehelymintás szalag, hópehelymintás matricaív, csomagolópapírok.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük