Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan kerüljük el a szilveszter utáni másnaposságot?

Hogyan kerüljük el a szilveszter utáni másnaposságot?

Mintha a karácsonyi dínom-dánom, eszem-iszom nem lenne elég, néhány nap után jön a szilveszter és lehet ismét dőzsölni. A nagy „ünneplésben” hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy lesz egy „másnap”, amikor megbánunk mindent.

Először is fel kellene kelnünk, ami önmagában nem egyszerű feladat. A teljes szervezetünk kiszáradt az alkohol dehidratáló hatásának következtében. Erre talán a legegyszerűbb a megoldás minden kellemetlen „tünet” közül. Igyunk sok vizet (lehetőleg ásványvizet) az egész nap folyamán! Ha jól esik, ihatunk paradicsomlevet is.

Ha sikerül egyáltalán felkelnünk, máris szembesülhetünk egy másik mellékhatással, a fejfájással. Hasogat, görcsöl, kóvályog. Ez az alkohol (agyi) értágító hatásának köszönhető, ami ellen egy pohár kávé elfogyasztása a legjobb orvosság.
Ha már tudunk közlekedni, az fél siker. Sajnos a hányingeren, a háborgó gyomron a séta sem segít. Ha nem kívánunk semmilyen ételt, ne erőltessük magunkba, mert az hamarosan távozhat nem kívánt útvonalakon keresztül szervezetünkből. Ez pedig a nyilvánvaló kellemetlenségeken kívül ismét dehidratáltsághoz vezethet. Várjuk meg, amíg kicsit múlik a rosszullét és akkor együnk egy tányér meleg húslevest, vagy zöldséglevest. Ezzel pótoljuk a szervezetünkből távozott káliumot és sót. A meleg lé segít a gyomornak megnyugodni. Ugyanezen okból ehetünk sok gyümölcsöt is, amit le is turmixolhatunk. Ügyeljünk arra, hogy csak olyan gyümölcsöt együnk, ami jólesik!

Már csak az marad hátra, hogy a közérzetünkön javítsunk, ezt pedig a legkönnyebben egy jó kis sétával érhetjük el. A jó levegő és a mozgás nem csak a közérzetünkre lesz jó hatással, hanem a különböző fájdalmakat is enyhítheti.

Vannak, akik arra esküsznek, hogy kutyaharapást szőrével… Ha elfogadjuk ezt az álláspontot, akkor az is lehet megoldás, hogy még egy kis alkoholt elkortyolgatunk abból, amiből az előző nap is.
Hogy aztán a következő napon mi fog történni… az már más kérdés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük