Kezdőlap » Internet » Hogyan kerüljük el az csalókat az aukciós oldalakon?

Hogyan kerüljük el az csalókat az aukciós oldalakon?

Hazánk legnépszerűbb aukciós oldala a vatera, és a teszvesz. Rengeteg dolog megtalálható itt, és nagyon sok minden olcsóbb, mint máshol. A sok felhasználó és eladó termék között pedig fel-fel bukkannak csalók, és hamis, vagy rossz minőségű termékek. Figyeljünk tehát oda, kitől, és mit vásárolunk!
Ezeken az oldalakon csak a teljes jogú felhasználók indíthatnak aukciót. Ez azt jelenti, hogy az oldal üzemeltetői ellenőrzik az elérhetőségeiket (telefonszám, email cím) és a megadott bankszámlaszámukat.
Minden aukcióról értékelést kell készíteni mind az eladónak, mind pedig a vásárlónak. Így mielőtt vásárolnánk bármit is, tájékozódhatunk az eladóról. Mindenképp nézzük meg az eladó értékeléseit. Ha valakiről sok a negatív vélemény, akkor inkább kerüljük el!
Nem csak az eladókkal kell vigyázni, hanem a termékekkel is. A vevőknek ezt is értékelni kell, így azt is megnézhetjük, hogy az adott eladó termékeivel mennyire voltak megelégedve korábbi vásárlói. Ha sok esetben rossz a termék minősége, keressünk másikat. Inkább legyen kicsit drágább, de jó minőségű.
Gyanús lehet, ha nem a termékről készült fotó, hanem valamilyen internetről letöltött kép szerepel a termék adatlapján. Ilyen esetben mindenképp kérjük meg az eladót, hogy töltsön fel olyan képet, amelyik tényleg a termékről készült.
Nem csak eladók próbálhatnak becsapni minket, hanem vásárlók is. Az ilyen vevők ellen védekezhetünk olyan módon, hogy a termékünket zárt aukcióként indítjuk. Ilyen esetben mielőtt valaki licitálna, engedélyt kell kérnie az eladótól. Így mielőtt licitálna, le tudjuk ellenőrizni. Ha nem tűnik megbízhatónak, akkor megtagadhatjuk tőle a licitálás lehetőségét.
Figyeljünk oda, és nem érhet minket kellemetlen meglepetés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük