Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan keressünk állást az interneten?

Hogyan keressünk állást az interneten?

A mai rohanó világunkban szinte mindennek van már helye az interneten: itt tudunk szolgáltatásokat megrendelni, vásárolni, olvasni, tájékozódni és bármit megtalálunk, ami érdekel vagy amire kíváncsiak vagyunk. Így nem is meglepő, hogy egyre nagyobb teret hódítanak az internetes állásokat hirdető portálok és ezeket egyre inkább használják a cégek. Sajnos nagyon sok olyan otthoni munka hirdetés van, amely veszélyeket rejt és csak átverés, ezeket igyekezzünk kiszűrni.

Ha interneten is szeretnénk állást keresgélni, akkor mindenféleképpen keressük fel az általunk ismert és megcélzott álláshelyek honlapjait. Ez azért fontos, mert sok esetben nem hirdetnek kifejezetten a munkáltatók, mindösszesen a saját oldalukon írják ki, hogy alkalmazottat keresnek. Valamint sokszor van olyan kapcsolatfelvételi pont, amin keresztül közvetlenül a céghez is eljuttathatjuk önéletrajzunkat és nem kell fejvadász cégeken át megközelítenünk a lehetőséget.

Ezen felül egyébként kereshetünk csak kulcsszavak beírásával is a keresőprogramok segítségével. Ez elég sok találatot kiad és elvezethet minket olyan oldalakra, amelyek nem biztos, hogy frissek vagy megbízhatóak. Nagyon meg kell nézni, hogy a cégek milyen elérhetőséget adnak meg és aktuális e egyáltalán a hirdetésük.

Ezen a két lehetőségen felül pedig a harmadik talán a legjobb: már nagyon sok olyan honlap van, amely megbízhatóan, frissen kínál nekünk álláslehetőségeket, itt csak azt kell beírnunk,hogy hol és milyen állást keresünk. Plusz jó tulajdonsága ezeknek az oldalaknak, hogy fel lehet iratkozni hírlevélre, amelyben megadhatjuk, hogy milyen álláslehetőségekre vagyunk kíváncsiak.

Akár az egyik, akár a másik mellett döntünk az mindig egyértelmű, hogy napi szinten kell keresgélni és nem szabad feladni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük