Kezdőlap » Internet » Hogyan képezhetjük magunkat az interneten?

Hogyan képezhetjük magunkat az interneten?

A neten számos olyan lehetőség van, ami segíti, hogy folyamatosan képezzük magunkat a szakmánkban vagy az érdeklődési körünkben. Különösen fontos ez akkor, ha épp állás nélkül vagyunk, hiszen ha lyuk keletkezik az önéletrajzban, érdemes legalább azzal megtámogatni a helyzetet, hogy valamiben továbbképezzük magunkat az így létrejött szabadidőben.
Több olyan ingyenes weboldal is van, ahol nyelveket tanulhatunk. Leckék és hanganyagok is meg vannak adva, de jelnyelvi videókat is lehet találni. Ha a nyelvtani alapokkal nagyjából tisztában vagyunk, akkor meg lehet kezdeni a helyesírás és a szövegértés gyakorlását, ennek érdekében olvassunk sok idegen nyelvű honlapot, kommenteljünk idegen nyelvű fórumokban, és nézzünk nagyon sok feliratos filmet.
Nagyon sok ingyenesen elérhető információs füzetet is le lehet tölteni, melyek általában nem jogvédett anyagok, mert vagy hivatalos szervek tették közzé (például a NAV adózással kapcsolatos információs füzetei), vagy pályázati disszemináció keretében (azaz a pályázat során keletkezett információs dokumentumokat osztanak meg szervezetek), és nagyon jól használhatóak a puskagyűjtő oldalakra feltöltött jegyzetek is.
Sok weboldal is kifejezetten egy adott témakör részletes feldolgozására lett létrehozva, ezek rendkívül informatívak. Könyveket is lehet ingyenesen olvasni, nagyon sok szakkönyv érhető el a Magyar Elektronikus Könyvtárban, de számos szaklap és cikk is közlésre kerül online.
Ha új szakmát szeretnénk tanulni iskolai vagy iskolarendszeren kívüli képzésben, akkor rendszeresen tanulmányozzuk a pafi-t, itt mindig megjelenik, ha pályázni lehet ingyenes vagy kedvezményes tanfolyamokra.
Több külföldi egyetem szokott ingyenes online kurzusokat indítani, ezekből válogathatunk például a Coursera. Rendkívül jól mutathat az önéletrajzban, ha azt írjuk, álláskeresési időnk alatt online kurzusokat hallgattunk például az Oxfordon vagy az MIT-n.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük