Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan jelenjünk meg egy állásinterjún?

Hogyan jelenjünk meg egy állásinterjún?

Ha az önéletrajzunk alapján behívnak minket egy személyes elbeszélgetésre az általunk kiszemelt állással kapcsolatban, persze, hogy a lehető legjobb formánkat szeretnénk hozni a nagy napon, és minél jobb benyomást kívánunk tenni a potenciális munkaadóra illetve a Hr-es munkatársra. A megjelenésünk, testbeszédünk, viselkedésünk döntő szerepet játszik abban, hogy elnyerjük-e az áhított állást, vagy sem. Ezért különös gondot fordítsunk a ruha kiválasztására, a kiegészítők és a smink megválogatására.
Mivel megnyerőek szeretnénk lenni, ezért ápoltan jelenjünk meg. Tiszta hajjal, fogakkal, kellemes illatot árasztva, puha bőrrel (kézfogáskor ne legyen kellemetlen).

A kiválasztott ruhák az alkalomhoz illőek legyenek, tiszták természetesen. Tartsunk mértéket: alakunknak, korunknak, ízlésünknek és az aktuális divatnak (már amennyire lehet) megfelelő legyen. Annyira legyen divatos, hogy ne a szélsőséges irányzatok darabjait viseljük. Egyéniségünkhöz azért legyen illő a ruha, mert csak abban érezzük majd jól magunknak, különben kényelmetlenül feszengenénk és nem tudnánk önmagunkat adni. Ne válasszunk provokatív, feltűnő darabot, hiszen nem célunk a meghökkentés. Színben egymáshoz harmonizáló ruhákat válasszunk: két uralkodó színnél ne legyen rajtunk több. A fehérnemű ne legyen feltűnő: ne látszódjon se a jelenléte, se a hiánya.
Az apró részletekre is ügyeljünk. A sminkünk legyen natúr, ne kirívó. A körmeink legyenek ápoltak, de ne valami rikító színre kifestve. ékszerekből se viseljünk aránytalanul sokat, csak néhány szolid, kifinomult darabot.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük