Kezdőlap » Ingatlan » Hogyan ismerjük fel a rossz ingatlanost?

Hogyan ismerjük fel a rossz ingatlanost?

Az ember azt gondolná, hogy a rossz ingatlanost könnyű kiszúrni, mert mind az. És sokan igazolva is látják a teóriájukat, mert tíz esetből kilencszer igazuk van. Holott ha konkrétan felismernék a kilenc rosszat, és így meg tudnák különböztetni őket a tizedik, jó és hozzáértő szakembertől, akkor azzal az eggyel nagyszerű eredményeket érhetnének el.
Tulajdonképpen a rossz ingatlanosokat néhány egyszerű jelre figyelve könnyű kiszúrni. Először is, semmiképp ne szerződjünk olyan személlyel vagy céggel, amely belépési vagy regisztrációs díjat kér, mert így magában az eladásban már nem lesz érdekelt az ügynök, csak abból is meg tud élni, ha elegendő eladni vágyót csábít szolgáltatási szerződés kötésére.
A legjobb megfigyeléseket akkor tehetjük, amikor az ingatlanos megérkezik és felméri az eladandó helyet. Szakmai tudását tesztelhetjük azonnal azzal, hogy felismeri-e az épület építési technológiáját, meg tudja-e becsülni stílus alapján az építés idejét, elég pontosan tudja-e megsaccolni az alapterületet és a telek méretét. Ezzel szakismeretről és gyakorlatról tehet tanúbizonyságot. Hogy eladástechnikai szempontból jól fog-e működni, azt már kicsit nehezebb felmérni. Figyeljük meg, hogy udvariasan viselkedik-e, milyen a beszédstílusa, tud-e gördülékenyen, szakmaiságot hangsúlyozva, de nem szakbarbár módon fogalmazni. Tud-e válaszolni a feltett kérdésekre, például a megbízási szerződéssel kapcsolatban, illetve alapvető jogi kérdésekben.

Hogyan instruálja a tulajdonost, mikor a fényképeket készíti. Ha udvariatlan, türelmetlen, a kérdésekre nem válaszol, rossz a beszédstílusa, ellenszenves, szakmaiatlan, akkor semmiképp ne kössünk vele szerződést! A túl sok megbízási szerződés kötése nagyon rossz ötlet, ha valamelyikről megfeledkezünk, könnyen előfordulhat, hogy végül olyan helyzet adódhat, amikor duplán, akár két cégnek is ki kell fizetni a közvetítési jutalékot. Inkább válasszuk ki a tízből egyet, a megfelelő személyt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan várjuk a vevőjelölteket?

Ha sikerül lehetséges vevőkkel egy bemutató időpontot egyeztetni a házunk eladása kapcsán, akkor arra érdemes …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük