Kezdőlap » Betegségek » Hogyan ismerhető fel a szülés elindulása?

Hogyan ismerhető fel a szülés elindulása?

Az első gyermeküket váró kismamákat a terhesség vége felé egyre jobban foglalkoztatja a kérdés honnan tudja mikor indul be a szülés, mikor kell elindulni a kórházba, néha még a többgyermekes anyukák is nehezen döntik ezt el.
Van akinél ez egy hosszadalmas folyamat és a szülés előtt már akár több nappal elkezd keményedést érezni, sőt este fele mensiszerű görcsök is jelentkeznek.
Többféle jele is lehet a várva várt pillanat eljövetelének, ilyen a rendszeres és erős összehúzódások, ilyenkor célszerű mérni őket, és amikor rendszeressé válnak, akkor elindulni a kórházba.
A másik jel a nyákdugó eltávozása. Érdemes kórházba menni, de van aki akár a szülés előtt már több nappal is elveszti, de nem árt ha mégis orvos lát és ő mondja, hogy még nincs itt az idő, mint hogy későn indulj el.
A magzatvíz elfolyása is egy jel lehet ilyenkor sem kell megijedni, mert van aki csak több órával később szül meg, de ekkor érdemes szintén kórházba indulni, de nincs értelme kapkodni és, mint a rakéta olyan gyorsan be rohanni hisz ha nincsenek fájások akkor még van idő. Felesleges idegeskedni, de elindulni mindenképpen el kell.
A magzatvíz néhány esetben nem folyik el egyszerre csak csordogál, ilyenkor az orvosok szokták eldönteni, hogy fájásrásegítővel megindítják-e a szülést.
Vannak olyan nők is, akik számos részét a vajúdásnak úgymond átugorják és mindjárt az erős és sűrű fájásokra figyelnek fel, vannak esetek amikor csal pár órájuk lehet vissza, sőt van aki akár fél óra leforgása alatt szül meg. Teljesen lényegtelen hányadik gyermekkel várandós valaki minden szülés eltérő lehet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük