Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan is kezdünk hozzá egy ház felújításhoz? A festés

Hogyan is kezdünk hozzá egy ház felújításhoz? A festés

 Először is tervezzük meg, hogy mit és hogyan szeretnénk. Szeretnénk-e falat bontani, vagy csak egy kis szín felújításra lenne szükségünk, mivel már annyira hozzászokott színek, és egyébként is, elkoszosodtak a falak. Nem kell, hozzá nagy szaktudás, magunk is megoldhatjuk-e kényes témát. Először kicsikét lehet megijedünk tőle, de könnyebb lesz, mint hinnénk! :-) Hát akkor fogjunk hozzá, irány a festék bolt. Előtte azonban nem árt, ha össze számoljuk a négyzetmétereket, hogy miből, milyen színből mennyit szeretnénk vásárolni. Egyébként ha akad még kérdésünk útközben, a festékboltban az eladók, nagyon segítő szándékúak, akár bátran kérdezhetünk Tőlük szakmai kérdésekről is, jó tanácsokkal tudnak ellátni.

Ha beszereztünk mindent, kezdődhet a munka! Távolítsunk el a helyiségből, ahol festeni szeretnénk, minden olyan tárgyat, ami hátráltat minket a munkánkban. Ezután ragasszuk le a különböző olyan dolgokat, amit nem szeretnénk összekenni.

Ne felejtsük el a járófelületet is letakarni, mivel ezzel nagyon sok takarítási munkát meg tudunk spórolni magunknak. Ezt követően, megtisztítjuk e festendő felületet, és ha már be van keverve a festék, úgy vettük a boltban, kezdhetjük is a munkát. A különböző méretű hengerekkel nagyon könnyen, és szépen dolgozhatunk. Ha nem szeretnénk egyszínűre egy helyiséget festeni, akkor akár úgy is készíthetjük, hogy a falak színét váltogatjuk, a mennyezet színe is lehet a falakkal megegyező színű. Ha készen vagyunk, jöhet a takarítás, majd visszapakolás, és gyönyörködés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük