Kezdőlap » Karrier » Hogyan illeszkedjek be egy új munkahelyre?

Hogyan illeszkedjek be egy új munkahelyre?

Az első munkahelyi napot talán ugyanolyan izgalom, feszültség, félelem jellemzi, mint amikor életünkben először átléptük az iskola kapuját. Nincs ebben semmi szokatlan, egy teljesen új környezet, idegen emberek, életünkben egy újabb nagy változás időszaka ez. Nem kell azonban az első munkanap előtt tövig lerágni a körmünket izgalmunkban, íme néhány ötlet, aminek segítségével megkönnyíthetjük a dolgot:
Először is: próbáljunk meg megnyugodni! A jelentkezők közül minket választottak, tehát úgy érzik, alkalmasak vagyunk a feladatra.
Nagyon fontos a megjelenés! Vigyázzunk arra, hogy ne legyünk túl kihívóak, a péntek esti buli szerkónk nem biztos, hogy alkalmas erre a célra. Kerüljük a harsány színeket, próbáljunk meg kicsit visszafogottan, de elegánsan megjelenni. A cél, hogy olyan ruhadarabokat válasszunk, amiben jól is érezzük magunkat. Nem előnyös a lenőtt haj, vagy a betört köröm sem. Az ápolatlanság egy nő számára megengedhetetlen!
Ne várjuk meg, amíg az új kollégák keresnek fel minket. Menjünk a dolgok elébe, mutatkozzunk be, mondjuk el, hogy mennyire örülünk, hogy itt dolgozhatunk. Legyünk kedvesek és nyitottak. Biztosan nem lesz mindenki a legjobb barátunk, de egy normális kapcsolat kialakítására törekedni kell.
Ne higgyünk a fecsegéseknek és pletykáknak, ne hagyjuk, hogy egyes emberek befolyásolják véleményünket másokról. Ilyenkor udvariasan hátráljunk ki a beszélgetésből, hiszen ha nem vigyázunk, nap végére már a „legnagyobb pletykafészek”, vagy az „oltári keverőgép” címet is elnyerhetjük…
Beilleszkedni egy új munkahelyi közösségbe soha nem könnyű, de nem lehetetlen feladat. Ha megpróbálunk mindenki felé nyitottnak lenni, barátságosan, érdeklődve kommunikálni, a saját helyzetünket is megkönnyítjük és napjainkat boldogabbá tehetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ki a jó tanár?

Elkezdődött az újabb tanév, és a tömegközlekedési eszközökön már lehet hallani, hogy „milyen hülye ez, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük