Kezdőlap » Adózás » Hogyan igényelj vissza havi 4650 FT-ot?

Hogyan igényelj vissza havi 4650 FT-ot?

Sokan nem is tudnak a betegségek után járó adókedvezményről, ezért nem is igénylik meg, a Nemzeti Adóhivatal pedig nem adja senki számára automatikusan, csak akkor, ha erről az igénylésről nyilatkozat és igazolás érkezik be hozzájuk. A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján az összevont adóalap adóját csökkenti az adókedvezmény. Az adókedvezmény érvényesítéséhez szükséges az is, hogy az adott adó évben volt-e adózás alá eső jövedelem, hisz ennek a hiányában nincs miből vissza igényelni, mivel ez az összeg az összevont adóalapot csökkenti és a befizetett adóból lehet visszaigényelni.

A fogyatékosságról szóló igazolást évente kell megkérni, ez alól kivételt képez, ha valaki véglesere kapta ebbe az esetbe nem kell évente újat kiállítani, elég a meglévőt, amely a véglegességet állapítja meg, minden évben elküldeni az adóhatásághoz a kitöltött adóbevallással és nyilatkozattal együtt. Orvosi igazolás nélkül igényelheti a személyi kedvezményt az, aki rokkantsági járadékban részesül. ilyen esetben az orvosi igazolást nem kell az adóbevallással együtt csatoltan elküldeni elég ha, az adóbevallás saját példányával együtt megőrizzük.
Mindig tájékozódjunk a határidőkről nehogy egy dátum eltévesztése miatt essünk el ettől a kedvezménytől.

A kedvezményhez tartozó betegségek listáját elkérhetjük a helyileg illetékes adóhivatalnál, hisz elég sok betegségre jár a kedvezmény és érdemes kihasználni, mivel elég nagy összeget tudunk így az adó év lezárta után visszaigényelni. Ezzel a kedvezménnyel élhetnek a vállalkozók is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Betegségek után járó adókedvezmény

A betegségek után járó adókedvezményt más néven személyi kedvezménynek is nevezzük. Bizonyos betegségek után adókedvezményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük