Kezdőlap » Internet » Hogyan hozd létre a tökéletes céges facebook profilt?

Hogyan hozd létre a tökéletes céges facebook profilt?

Mielőtt valaki facebook oldalt szeretne létrehozni, először is el kell azon gondolkodni, hogy lényegében miért is akarja ezt megtenni. Ki kell alakítani magában egy online virtuális üzlet politikát. Meg kell határozni különféle stratégiai terveket, és hogy mihez, és kihez, hogyan fog hozzá állni. Íme 5 tipp kezdőknek, akik biztos kézzel szeretnék kezelni facebook oldalukat.

Utalás egy linkkel cégünk honlapjára. Nagyon jó és kellemes dolog, hogy nagyjából mindent meg tudunk osztani a cégünkről a facebookon, de nem érdemes, nem kötelező sőt. Elég, ha csak kitöltjük az oldalunk “about”, vagyis rólunk részét, és oda illesztünk bele egy linket, ami a cégünk honlapjára vezet. Úgysem a facebookon fog vásárolni a vevő, habár a vásárlásösztönzés 75%-a a facebookon hat a vevőre.
Ne lájkoljuk az összes saját tartalmat. Nagyon sok olyan facebook oldallal találkoztam már amelyik minden egyes saját maga által kitett posztot azonnal be is lájkolt. Persze nagyon fontos a lájkolás, hiszen minél többen kedvelik az általunk kitett tartalmakat, annál jobb helyre kerülünk az edgerankban, de gondoljanak csak bele, mennyire kétségbeesettnek tűnhet az a facebook oldal, amelynek minden posztját önmaga belájkolja, és sokszor, csakis önmaga. Egy kívülálló számára, nem túl biztató jel.
Ez nem egy személyes honlap. Amikor a saját személyes facebook profilját használja, akkor lényegében azt csinál amit akar, a többieket úgy sem fogja érdekelni, hogy mit tesz ki az üzenőfalára, vagy mit oszt meg. Ám egy céges profillal más a helyzet. A személy “lájkol” és az oldal nem beszél. Az oldal és a kedvelők közti kapcsolat teljesen más, mint két személy közt. Az oldalnak az a célja, hogy minél többször utaljon arra, hogy ön mit is akar eladni és kinek. Másik funkciója pedig, hogy meggyőzze az adott látogatókat, hogy ajánlják az ön oldalát, cégét, termékét.
Legyen tudatában a facebook szabályoknak! Sok oldal szereti megkérni az embereket arra, hogy ha már arra járnak, akkor lájkolják be az oldalt, és ajánlják azt, vagy hívják meg ismerőseket is. A facebook nagyon komolyan veszi, ha egy oldal megsérti az erre vonatkozó szabályokat. Január 15-e óta nem lehet az oldal fejlécképében sem utalni az előbb említettekre.
Gondoljon a negatív visszajelzésekre. Úgysem tud mindenkit meggyőzni, és nem fog mindenkinek tetszeni az amit csinál, vagy árul, de önnek erre is fel kell készülnie, még pedig egy külön politikával. Meg kell határozni a céges viselkedési módszert, amikor negatív kritikát kapnak, és erre minden beosztottját, aki kezeli az ön céges profilját, be kell taníttatni. Ha ön ügyesen jár el , akkor még azokat is meg tudja fogni magának, akik ellenkező esetben, soha nem vásárolnának öntől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük