Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan hordjuk a hajunkat nyáron?

Hogyan hordjuk a hajunkat nyáron?

A nagy hőség beköszöntével megváltoznak az öltözködési szokások, lengén, lazán megyünk ki az utcára, igyekszünk elkerülni, hogy a kelleténél jobban melegünk legyen. Ebben az időszakban központi kérdéssé válhat a hajkoronánk, magyarán hogy hogyan is hordjuk a hajunkat ebben az izzasztó időszakban.

A férfiaknak ebben javarészt könnyebb dolguk van, a tüsire, kopaszra vagy csak pár centisre nyírt haj a nagy kánikula beköszöntével sem válik idegesítővé és bosszant. Azonban a nők esetében nem mindegy, hogy mekkora hajkoronával rendelkezünk és azt hogyan is hordjuk. Ebben az évszakban rövid hajú nő társaink szerencsésebbek és róluk itt nem is érdemes szót ejteni. Azonban ha már valakinek legalább vállig és a haja már napi problémát is jelenthet.

Nyáron azért válik idegesítővé és kellemetlenné a hajunk, mert nagyon jól hőszigetel. A hosszabb haj alá egész gyorsan be lehet izzadni, tapad az ember arcára, vállára, hátára. A vállig – vagy annak környékéig érő haj esetében ezt könnyen orvosolhatjuk, hisz pár centi vágással néhány nyári hónapot könnyebbé tehetünk. Viszont akik nem akarnak vágatni vagy hosszabb hajjal rendelkeznek már nagyobb gond előtt állnak. Ilyen esetekben egy gyors, praktikus, jól álló hajviseletet kell begyakorolni, megszokni.

Jó döntés lehet a hajzat befonása. A fonásnak köszönhetően nem szabadulnak ki pici szálak sem, nem ragad majd a nyakunkba, arcunkban a sok apró hajszálacska. Ráadásul a fonás rendkívül nőies, több variációban elkészíthető és gyorsan kivitelezhető. Hátránya, hogy a bonyolultabb alakzatokat nehezebb megtanulni, azonban begyakorlás után már csak pár percet vesz el a napunkból és akár estig kitart majd.

A másik lehetőség konty készítése. A megfelelően hosszú hajból akár egy egyszerű gumi és pár másodperc segítségével zuhanyzós kontyot készíthetünk, amely elég lezser, bohókás, nőies és praktikus. Hátránya, hogy könnyen széthullik és az apró szálak is ki-kikúsznak a nap folyamán. Akinek nincs túl hosszú hajuk más féle kontyban is gondolkozhatnak. Az interneten számtalan megoldást láthatunk pontos útmutatással. Ezek begyakorlása nem vesz el napokat az életünkből, viszont a hőség óráit könnyebbé tehetik.

Természetesen vannak még praktikák, hogy hogyan szabaduljunk meg hajzuhatagunktól a nyár nagy részére, azonban ez a két féle megoldás is épp elegendő lehet. Nekünk már csak annyi a feladatunk, hogy kiválasszuk a számunkra leginkább tetsző és jól álló formát, valamint ezt jól begyakoroljuk, hogy a napi rutinunk részévé váljon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük