Kezdőlap » Kert » Hogyan hasznosítsuk a lehullott faleveleket?

Hogyan hasznosítsuk a lehullott faleveleket?

Az őszi idő beálltával a természet is változik. Felkészül a hideg, téli hónapokra, minden lelassul. A fák levelei gyönyörű színekben pompáznak és még egy borús napon is képesek szívünket és lelkünket melengetni csodálatos színvilágukkal. Sokaknak bosszúságok okoznak a kertben lehulló falevelek, de egy kis fantáziával hasznosíthatjuk őket.
Aki kreatív felhasználhatja a megszárított, préselt leveleket különböző képek, dekoratív tárgyak készítésénél. Terméseket is használhatunk. ( gesztenye, toboz, dió, makk stb. )
Karácsony közeledtével nagyon jó ajándékötlet és a magunk készítette ajándék mindig személyesebb.
A kertben is jó hasznát vesszük, komposztálható egyéb anyagokkal együtt ( elszáradt gallyak, lehullott gyümölcsök stb. ) és tavasszal a kiskertünkben nagy hasznát vehetjük.
Komposztálhatunk úgy, hogy egymásra rakjuk az anyagokat piramisszerűen és befedjük, hogy a levegő érje, de a nedvesség ne. Másik módszer a komposztáló eszközökben tárolt anyagok, ügyeljünk a megfelelő nedvességtartalomra, mert ha száraz az sem jó, ha túl nedves akkor rothadásnak indul.
Megvédhetjük növényeinket a fagyástól, mert a levelek hőszigetelnek.
Fűtésre is hasznosíthatóak, azonban teljesen megszárított leveleket használjunk erre a célra, mert a vizes levelek csak füstölnek.
Készíthetünk albumot a lepréselt levelekből, feltüntethetjük nevüket, tulajdonságaikat.
Ha semmit nem szeretnénk velük tenni, akkor csak csodáljuk az őszi tájat, kiránduljunk, figyeljük az erdőt, a parkokat. A természet csodálatos, minden évszakban tartogat meglepetést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük