Kezdőlap » Szilveszter » Hogyan hasznosítsuk fel a szilveszteri szemetünket?

Hogyan hasznosítsuk fel a szilveszteri szemetünket?

A szilveszter mindenki számára egy olyan ünnep, ami egyet jelent az önfeledt szórakozással, és kikapcsolódással. Sokan szeretnek az utcán, míg valaki inkább otthon szeret szilveszterezni, azonban bárhol szilveszterezünk, mindannyiunkban van egy közös tulajdonság, mégpedig az hogy szórakozásunk során biztosan fogunk „szemetelni”.
A szemét szó itt arra értendő hogy bizonyára mindenki fogyaszt alkoholos italt, és üdítőket a szilveszteri buli folyamán, így az este végén már megmaradnak italos dobozok, üvegek, és műanyag palackok. Ezeket sokan első fordulóban kiviszik a szemétbe, ezzel azonban nem tesznek jót sem a környezetnek, sem pedig maguknak, mivel nagyon jó dolgoktól eshet el az az ember, aki ilyeneket kidob. Az üvegekből készíthető a konyhába dekoráció, például a kiürült üvegeket átmosva felsorakoztathatjuk egy olyan helyre ahol nem pakolunk folyamatosan, így egy üvegekből álló díszsorozatot kapunk. Másrészt pedig felhasználhatóak gyertyatartókként is a kisebb sörösüvegek például, mivel ha ráfolyatunk az oldalára egy kis faggyút, igen jól kinéző gyertyatartót kaphatunk, amit a lakás bármely részében felhasználhatunk később.
A műanyag palackokból, ha kertes házban lakunk, készíthetünk ideiglenes virágtartókat, és a virághajtásoknak védőburkot a hideg elől. A nagyobb, 2,5 literes palackokból pedig nyugodtan készíthetünk madáretetőt, ezeket a kisebb testű kerti madarak nagyon szeretik. Ha pedig nem a lakásunkat díszítenénk fel ezekkel a tárgyakkal, akkor érdemes őket egy nagyobb áruházba bevinni, ahol visszaválthatjuk őket, és még pénzt is kapunk értük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük