Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan hasznosítsuk a használt bútorainkat?

Hogyan hasznosítsuk a használt bútorainkat?

Egy fiatal külön költözése vagy egy család új otthonba költözése mindig felveti a kérdést, hogy miből, hogyan fogják azt bebútorozni. Egy otthon megtervezésekor a bútorok ugyanis jelentős költséget jelentenek, gyakran milliós nagyságrendűt is. Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy vásárlás helyett inkább használt bútorokat hozzunk rendbe.

Az egymástól eltérő korszakban, eltérő anyagokból készített darabokat ilyenkor érdemes egyenruhába öltöztetni. Vásároljunk összeillő festékeket, ne többet, mint két különböző színt, amelyek kiegészítik egymást és az új lakásba is passzolni fognak. Vessük össze őket a falak színével is. Tervezzük meg a várható stílust, és ennek a jegyében végezzük a felújítást, attól függetlenül, hogy milyen alapdarab kerül a kezünkbe. Egy kis fantáziával egy art deco szekrény is beilleszthető egy modern nappaliba.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a kárpitosbútorokat sem. Ezeket egy kisebb vagyon áthúzatni ugyan, gyakran drágább, mintha újat vennénk, azonban ha megtanulunk egyszerű kárpitos fogásokat, akkor nagyon sokat nyerhetünk a helyzeten.
Készítsünk például régi felsőszekrényből kerekeken guruló, matracos, kárpittal behúzott tetejű puffot. Ha a kanapé nem is passzol hozzá éppen, akkor is készíthetünk rá a kárpit maradékából párnákat, ami már segít egymáshoz igazítani a stílust.
Ügyeljünk a biztonságra is: a régi bútorok többsége igényli, hogy a sarkokon, oldalakon több helyen is erős csavarokkal stabilizáljuk őket. Szekrények, asztalok esetében használhatunk fém L-elemeket is, ezek felcsavarozása még stabliabbá teszi a bútorainkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan használd ki a szoba sarkát?

Egy szoba bebútorozásánál rendszerint elérkezünk a legkritikusabb részhez és ez a sarok! Az igazából nem …

1 hozzászólás

  1. Sziasztok,

    én is veszek festéket (csak két színt, ahogy írta) és felújítom a használt bútorokat.

    Üdv!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük