Kezdőlap » Elektronika » Hogyan használjuk a tabletünket?

Hogyan használjuk a tabletünket?

Manapság egyre elterjedtebbek a technikai kütyük az átlagemberek körében is. Nagyon sok embernek van már laptopja, vagy lapul a zsebében mobiltelefonja. Az elmúlt években egyre nagyobb térhódításnak indultak az okostelefonok, amelyek az érintőképernyős technológián, valamint az internethez való csatlakozás lehetőségén alapszanak.
A laptopok és az okostelefonok közti átmenetet a tabletek vagy más néven táblagépek jelentik. Ezek olyan minimum 7 inch átmérőjű képernyővel rendelkező eszközök, amelyek szintén az érintőképernyős technológiát alkalmazzák. A tabletek általában jobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint a telefonok, azonban működési elvük inkább rájuk, mint a laptopokéra hasonlít. A tabletek tulajdonképpen olyan okostelefonok, amelyekkel nem lehet telefonálni. Ez furán hangzik, de a többi funkciót kifogástalanul ellátja. Elérhető Wifi kapcsolat esetén a táblagéppel csatlakozhatunk a világhálóra. Ezenkívül nézhetünk filmeket, szerkeszthetünk dokumentumokat (bár ez jóval nehezebb, mint egy hagyományos számítógépen), illetve fényképezhetünk, játszhatunk vele. Előnye a mobiltelefonokkal szemben, hogy a képernyőjük hozzájuk képest nagyméretű, emiatt egyértelműen átláthatóbb. Emiatt tökéletesen alkalmas e-könyvek olvasására is. A laptopokhoz képest előnye a tableteknek, hogy könnyűek, így még azoknál is könnyebben hordozhatóak. Utazás esetén és utazás közben így kiválóan alkalmasak, főként, hogy már Magyarországon is több közlekedési eszközön elérhető Wifi hálózat.
A Karácsony közeledtével sok szolgáltató bombáz minket tablet vásárlási lehetőségekkel. A technológia fejlődésével az árak is folyamatosan változnak. Azonban nagyjából 30-35 ezer Ft környékén már gyors és megbízható modelleket lehet vásárolni, amely néhány kiegészítővel (pl. tartóval vagy HDMI-kábellel) kiváló ajándékként szolgál.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Itt az új 4K felbontású televízió

A Sony nemrég egy igazi csemegével állt elő. Az X85 TV egy igazi élményt nyújt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük