Kezdőlap » Internet » Hogyan „használjuk” a SEO-t?

Hogyan „használjuk” a SEO-t?

A keresőoptimalizálás (SEO) manapság a látogatottságnövelés legelterjedtebb és legnépszerűbb formája. Mindez azért van, mert a legtöbben úgy gondolják, hogy ez egy fillérjükbe sem kerül. Tisztázzuk, ez egyáltalán nincs így. Hogy miért? Mert a SEO 3 fő elemből áll. Ebből a 3 elemből 2 fejlesztéseket igényel, mégpedig folyamatosan. Ha más nem akkor az időddel fizetsz érte.
Van egy másik általánosan elterjedt tévedés, mégpedig az, hogy a SEO minden weboldalnál működik. Sajnos ez így nem igaz. Van két helyzet, amikor nem hatékony a keresőoptimalizálás.
– Ha valamilyen teljes új terméked vagy szolgáltatásod van. Főleg akkor, ha az ezekhez kapcsolódó kulcskifejezések, kulcsszavak száma igen kicsi. Ha ilyen oldallal szeretnél előrukkolni, akkor javaslom, hogy ne csak erre a vevőszerzési technikára támaszkodj. Természetesen ez idővel változhat. Ha elterjed a híred, jó a terméked akkor kis idő múlva alkalmazhatod.
– A másik helyzet az, ami gyorsan követi az elsőt. Ha valami beválik és jó, akkor rengetegen el kezdenek vele foglalkozni. Mindegy, hogy hogy, jól, rosszul, mekkora lendülettel, a lényeg az az, hogy nagyon megnövekszik a konkurensek száma.
Mi a keresőoptimalizálás 3legfontosabb eleme?
A következő feltételeknek meg kell lenniük maradéktalanul, ahhoz, hogy valóban sikerüljön az, amit elterveztünk. Ha ezek közül bármelyik hiányzik, akkor a végeredmény 0 lesz.
Az első nagy fogalom az ún. „láthatatlan elemek”
Bizony ezek nagyon fontosak. Ezek nélkül nincs weboldal. Ide tartozik a forráskód, a strukturálás (ez felelős a tartalomért, hogy minden elérhető legyen), és természetesen nem maradhat ki a domain kiválasztása, a technikai háttér, és nem utolsó sorban a KULCSSZAVAK.
A következő felsorolást feltétlenül tartsuk szem előtt:
– milyen domaint érdemes regisztrálni
– mik legyenek a kulcsszavak
– a webtárhely szolgáltatások (sebesség, support…)
– mi szerepel a böngésző címsorában és a leírásban
– milyenek a címsorok
– milyenek a szövegkiemelések
– vannak-e képfeliratok
– milyenek az egyes lapok URL-je
– milyenek a belső linkek
– milyen a szöveges tartalom
– milyenek az oldalon belüli átirányítások

Egy szó, mint száz, mérjük fel a terepet, és tüzetesen vizsgáljuk meg a konkurenciát.

A második nagy fogalom: A tartalomfejlesztés

Az oldalad tartalma egy olyan dolog, maiért teljes mértékben te vagy a felelős. Sajnos ez egy olyan összetevő, ami kihagyhatatlan és ráadásul a legfontosabb, mégis nagyon sokan megfeledkeznek róla. Ha nem rendelkezik a weboldalad megfelelő mennyiségű és milyenségű témával, akkor a legérdekesebb témában sem fogsz eredményt elérni. Miért fontos? Mert a kereső szavak alapján a Google-ban helyezést érsz el, de ha az oldalon nincs szöveges tartalom vagy éppen nem megfelelő, akkor nem lesz túl jó a helyezés.

A harmadik nagy témakör: A linképítés

Ahhoz, hogy az oldalad jó helyezéseket érjen el, ahhoz szükség van arra, hogy a világháló többi szereplőjének is megfeleljen. Az elismerés linkek formájában lesz jelen. Minél többen hivatkoznak egy adott oldalra (linkkeresők, blogok, fórumok…), akkor annál nagyobb az esély arra, hogy az az oldal értékes tartalommal szolgál. Itt a témán van a hangsúly – amivel foglakozol – hiszen nem mindegy, hogy honnan kapja az oldalad a szavazatokat.

És záráskép: Jól gondold át, hogy mennyi munkát fektetsz bele a SEO-ba, hogy megéri-e, hogy megtérül-e. Mert nem az a lényeg, hogy hány látogató érkezik az oldaladra, hanem az, hogy ebből mennyi lesz a vásárló, vagy ügyfél!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük