Kezdőlap » Elektronika » Hogyan használjuk a Kindle 4-et?

Hogyan használjuk a Kindle 4-et?

Először töltőre kell rakni a készüléket, majd egy idő múlva bekapcsol, ilyenkor be kell állítani a nyelvet. A magyar nyelvet nem ismeri, de minimális angolt tudással lehet kezelni. Ha más nem, szótárt használunk. Ezután netre kell kapcsolódni, be kell állítani egy kapcsolódási pontot, és regisztrálni az amazonon. A regisztráció kihagyható, de akkor wifin keresztül nem tudunk könyvet feltölteni. Ezután érdemes letölteni a Calibre programot, amivel lehet könyveket átnevezni, konvertálni és a legfontosabb dolgot; készülékre küldeni. Könyveket sok helyről le lehet tölteni. Például a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán rengeteg könyv fent van. De persze venni is lehet már egyre több helyről. Pár hónapja az Amazon is nekiállt magyar e-könyveket is árusítani.
A készüléken böngészni is lehet, de mivel fekete-fehér, így annyira nem élvezetes, ez inkább csak szükségmegoldás. Főleg, hogy nem érintőkijelzős, így a billentyűzet előhozása után bőven nehézkedés bepötyögni bármit is a böngészőbe. A készülék pdf-et nagyon kevés esetben olvass be, vagyis beolvassa de olyan mini betűk vannak, hogy vagy vállaljuk, hogy nagyítjuk és lépegetünk benne, vagy átkonvertáljuk. A legjobb formátum az rtf és a modi.
Remélem, hogy hamarosan a tankönyvek is ilyen készülékeken lesznek, hiszen gyerekként majd megszakadtam a tankönyvek súlya alatt. Erre jegyzeteket is küldhetünk. Még nagy probléma,hogy írni csak a böngészőbe lehet benne, saját fájlt csak átküldeni lehet, írni nem. Pedig ez egy nagyon hasznos dolog lenne.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mindig Tv használatához szükséges eszközök

Sokat látni, hallani manapság a Mindig TV szolgáltatásról, azonban azt sokan nem tudják, hogy milyen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük