Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan győzhetjük le a tavaszi fáradtságot?

Hogyan győzhetjük le a tavaszi fáradtságot?

Végre megérkezett az oly’ régóta várt igazi tavasz! A madarak csicseregnek, a fák virágzanak, a nap pedig ragyogóan süt odakint. Mindennek ellenére, sokunk számára ismerős lehet az a jelenség, hogy erőtlenül, bágyadtan heverünk az ágyunkban, ahelyett, hogy kimennénk a szabadba és élveznénk a jó időt. A tavaszi fáradtság szinte majdnem minden embert elér. De mi ennek a jelenségnek az oka?

A tavaszi fáradtság egy teljesen természetes, normális jelenség. Tudományosan bizonyítást nyert, hogy a tavaszi fáradtság jelentkezése egy agyi hormon szintjének csökkenésére vezethető vissza. Ez a hormon nem más, mint a szerotonin. A szerotonin hormon felel többek között a hangulatunkért, valamint nagyban meghatározza az aktivitásunk mértékét is. Amíg a szerotonin szintje megfelelő, addig aktivitásunk és a kedvünk is kielégítő. Tél végére azonban, a szervezet vitaminraktárainak kiürülése következtében, a szerotonin szint jelentősen csökken, így erőteljes fáradtság, rosszkedv és erőtlenség uralkodhat el rajtunk.

Van megoldás!

A tavaszi fáradtság jelentkezése esetén nem szabad elhagynunk magunkat, ugyanis sokat tehetünk a kellemetlen tünetek leküzdése ellen!
A méregtelenítés például, a tavaszi hónapok alatt éppen időszerű, hiszen a télen felhalmozódott salakanyagok „kisöprésével” az erőnk is visszatérhet. Gondolta volna, hogy már néhány napnyi tisztító kúra is elegendő ahhoz, hogy frissebbnek és fittebbnek érezze magát? Tegyen egy próbát, biztosan nem fog csalódni!

A tavaszi fáradtság elűzésére tökéletes megoldást jelent az is, ha kimegyünk a szabadba és nagyokat sétálunk, kirándulunk! A nap fénye felpezsdíti a szervezetet, megemeli a D-vitamin szintet és erővel tölti fel a testet. Tavasszal igyekezzünk sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, így a téli hónapok alatt kimerült szervezetet újratölthetjük létfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Mindennek hatására a tavaszi fáradtság kínzó tünetei szertefoszlanak és újra felhőtlenül, frissen, és erőtől duzzadóan élvezhetjük a mindennapokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az ásványi anyagok szerepe a táplálkozásban

Az egészségünk megőrzésében fontos szerepe van a kiegyensúlyozott, vegyes étrendnek. A szervezet számára a fenntartáshoz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük