Kezdőlap » Növények » Hogyan gondozzunk bambuszt?

Hogyan gondozzunk bambuszt?

A bambusz egy elfásult fű féle, nagyon sok helyen megtalálható, viszont ültetésénél, jól gondoljuk meg, biztos szeretnénk e, mert ha elterjed, és elburjánzik, nagyon nehéz megállítani, és kiirtani! Ültetésénél mindenképp gondoskodjunk, hogy napfényes, de szélvédett, kicsit savas talajba ültessük.
Fontos, hogy április környékén, nyáron ültessük, hogy megtudjon erősödni télre, a hideg időkre!
Nem jár sok macerával a gondozása, viszont kellő odafigyelés kell, főleg a frissen ültetett esetében, hogy megfelelő locsolást kapjon!
Normális időben, elég, ha friss bambuszunkat két naponta öntözzük, de meleg, forró idő esetén, szükséges a napi öntözés is, viszont ha túl sok vizet kap, lehullajthatja leveleit! Ha ez előfordulna, hagyjuk a leveleket a bambusz alatt, mert pótolni fogja a tápanyagok egy részét, de ha nem szeretnénk, hogy látszódjon, sok praktikus megoldással is eltakarhatjuk őket. Ha szeretnénk, hogy bambuszunk szaporodjon, április környékén, gondoskodjunk 5-10 cm komposztról a bambusz körül, és arra amerre szeretnénk, hogy szaporodjon, bővüljön.
A bambusz nagyon sokéig el él, egyes részei akár 8-15 évig is, ezért fontos a folyamatos metszés, hogy a már nem túl szép hajtásokat eltávolítsuk. Nem kell aggódni, nem bonyolult a feladat, elég ha a csomók felett közvetlenül nyessük meg! Télen fontos, hogy vastag mulcs réteg vegye körül, ami védi a hideg időtől! Bambuszunk körülbelül 5-10 év alatt fogja elérni a maximális magasságát, tehát ha a bambuszt válassztuk, kertünk díszítéséhez, akkor jó ha tudjuk, sok időre választunk lakót!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen növény a télálló citrom?

A télálló citrom latin neve poncirus trifoliata, ebből is látszik, hogy valójában nem citrusféle, de …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük