Kezdőlap » Növények » Hogyan gondozzuk a mikulásvirágot?

Hogyan gondozzuk a mikulásvirágot?

Decemberben mindenki feldíszíti az otthonát különböző díszekkel, hiszen igyekszik karácsonyi hangulatot teremteni a lakásban is. Ilyenkor sokan vásárolnak különböző növényeket, hiszen bármilyen piros színű növény jól mutat, és képes karácsonyi hangulatot teremteni, de persze a legjobb erre a célra a mikulásvirág.
A mikulásvirág egy kissé macerás gondozási szempontból, hiszen elég sok igénye van, ezért a kezdő növénytartóknak jól utána kell járni, hogyan is kell gondozni ezt a növényt. Az Euphorbia pulcherrima, vagyis a mikulásvirág, zöld leveleivel, és a piros szirmaival akár egész évben a lakás dísze lehet, azonban ahhoz jól kell gondoznunk. A mikulásvirág azokat a helyeket szereti a lakásban, ahol kellő mennyiségű fény van, és persze nem ingadozik állandóan a hőmérséklet. Vagyis az előbbi indokokból kiindulva nem érdemes ablakba tenni, hiszen ha kinyitjuk, könnyen megfázik a növény. Sokkal inkább érdemes a növényt valahová olyan helyre tenni a lakásban, ahol párás a levegő, mert azt szereti.
Azonban nem ajánlatos a radiátorra sem tenni, mert sem a túl meleget, sem a huzatot nem bírja. Érdemes egy olyan helyet keresni neki a lakásban, ahol nincs több 23 foknál, mert efölött a hőmérséklet fölött könnyen elpusztulhat a növény. A legjobb hőmérséklet, ami megfelelő a mikulásvirágnak, körülbelül 16-18 fok, tehát próbáljuk olyan helyre tenni, ahol e körüli hőmérséklet van. Ami az öntözését illeti, érdemes hetente két-három alkalommal kissé meglocsolni, de ne álljon alatta a víz soha.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Majoránna- nem csak fűszer

Majoránnára elsősorban, mint fűszerre gondolunk pedig gyógynövényként is bizonyított. Jelentős a hatása gyomorpanaszok, a menstruációs …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük